Her 5 kişiden biri kabız, çare doğada

Her yaştan insan için sadece derin acılara değil, uzun vadede kanser gibi ciddi hastalıklara zemin hazırlayan kabızlık, önlenebilir bir hastalık. Her 5 kişiden birinin başına gelen kabızlığın çaresi ise doğada. Tabi doğru bitkilerle yapılacak doğru karışımlarla…

Her yaştan insan için sadece derin acılara değil, uzun vadede kanser gibi ciddi hastalıklara zemin hazırlayan kabızlık, önlenebilir bir hastalık. Her 5 kişiden birinin başına gelen kabızlığın çaresi ise doğada. Tabi doğru bitkilerle yapılacak doğru karışımlarla…

Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu günümüzde her 5 kişiden birinde, özellikle kadınlarda daha sık görülen kabızlığa ilişkin uyarılarda bulundu. Son 3 aydır büyük abdestini rahat yapamayan, yaparken ağrı hisseden, yapmasına rağmen tam boşalım hissetmeyen kişilerin mutlaka doktora başvurması gerektiğini söyleyen Dr. Buyrukçu, “Bu şikayetlerin nedeni kabızlık olabilir. Eğer sorun kabızlık ise yapılacak en temel şeylerden biri yaşam tarzı değişikliği, bir diğeri de tuvalet kullanım şeklidir. Yaşam tarzı değişikliğinin başında günde 3 litre su içmek gelmektedir. Sabah uyandığında ılık su içerek güne başlayıp, gün içinde de su tüketimini sürdürmek bağırsakları rahat çalıştıracak ve tuvalet ihtiyacı kolaylıkla giderilecektir . Yine pozalı yiyecek ve içecekler kabızlığa iyi gelmektedir. Az yemek yenildiğinde, protein ağırlıklı beslenildiğinde ya da diyet yapıldığında posalı yiyecekler azaltıldığı için kabızlık kaçınılmaz olmaktadır. O nedenle meyveleri, koyu yeşil sebzeleri soframızdan eksik etmemeliyiz” dedi.

Alafranga Tuvaletler Kabız Yapıyor

Her gün düzenli olarak aynı saatte tuvalete çıkmanın da kabızlığı önlemede etkili yöntemlerden biri olduğunu ifade eden Dr. Buğra Buyrukçu, alafranga tuvaletlerin ise kabızlığa yol açtığını kaydetti. “Alafranga tuvaletler kullanıldığında vücudun anatomik pozisyonu bağırsakların tam boşalmasını engellemektedir” diyen Dr. Buyrukçu, “Elbette eski tuvaletlere geri dönmeye gerek yok. Çözüm, tuvalet ihtiyacı giderirken ayakların altına bir yükselti koymaktır. Böylece tam boşalım sağlanacaktır” ifadelerini kullandı. Uzun vadede hemoroide ve bağırsak kanserine zemin hazırlayan kabızlığa karşı çare ise doğada. Dr. Buğra Buyrukçu, doğru bitkilerle, doğru biçimde hazırlanacak karışımların kabızlığı gidereceğini söylerken, kullanım süresi konusunda da çok önemli uyarılarda bulundu.

Kabızlığa Karşı En Etkili Çay Tarifi

Hekim kontrolünde kullanılması gereken bu bitkilerin başında sinameki, barut ağacı kabuğu, karnıyarık otu tohumu, çemen otu tohumu ve buğday çimi geldiğini bildiren Dr. Buyrukçu, kabızlığa karşı şu etkili tarifi verdi: “Kaynatılıp ılıtılmış suyun içine bir çay kaşığı sinameki, bir barut ağacı kabuğu, 1 çay kaşığı kara hindi bağı koyup, 10 dakika bekletin. 10 gün boyunca günde 2-3 bardak içebilirsiniz… Ancak bütün bu bitkilerin çok dikkatli kullanılması gerekmektedir. Toplumca en sık tüketilen sinameki bağırsak spazmı ve kasılmalarını arttıran bir bitkidir. 10 günden fazla kullanıldığında ciddi bağırsak problemlerine, mineral dengesizliklerine yol açabilir, özellikle kalp ve şeker hastalarının, vitamin eksikliği ve mineral dengesizliği bulunanların, metabolik sendrom hastalarının kullanmaması gerekir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri