KEÇİÖRENLİ GÖRME ENGELLİ ÇOCUKLAR ORİGAMİYLE TANIŞTI. BAŞKAN ALTINOK: ENGELLİLERİN GÖNLÜ MİLYONLARCA GÖNÜLDÜR.
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla düzenledikleri programla 9-14 yaş grubu görme engelli çocukları “Origami Kâğıt Katlama Sanatı” ile tanıştırdıklarını belirtti. Başkan Altınok, “Engellilerin, çocukların, yaşlıların gönülleri milyonlarca gönüldür, onlara hak ettiği hizmeti verebiliyorsak ne mutlu bize. Keçiören’de yaşayan engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal ve kültürel çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Görme engelli olan tüm vatandaşlarımızın ve yavrularımızın bu özel haftasını kutluyorum” dedi.
ÇOCUKLAR BARDAK, SAMURAY ŞAPKASI VE KAYIK YAPTILAR
Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Engelli Danışma Merkezi tarafından 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikle 9-14 yaş arası görme engelli çocuklar Japon Vakfı’ndaki origami atölye çalışmasına katılma fırsatı buldular. Çocuklar, eğitmenler eşliğinde Japon kültürünün en bilinen sanatlarından olan origami kâğıt katlama sanatı ile tanışarak kâğıttan bardak, samuray şapkası ve kayık yaptılar.
Origami atölye çalışmasının görme engelli çocuklardaki kavrama yeteneğini geliştirdiğini söyleyen Başkan Altınok, “Origami kâğıt katlama faaliyeti yavrularımızın el ve göz koordinasyonu ile beyin kasları arasındaki iletişimi geliştirmek için birçok eğitim kurumunda öğrenmeyi öğretme aracı olarak kullanılıyor. Biz de bu özel haftada yavrularımızı bu sanatla buluşturmak istedik” diye konuştu.