Sıfır Atık Yönetim Sistemine geçen Çankaya Belediyesi, Eylül ayından itibaren belediyeden ruhsat alan girişimcilere geri dönüşüm atık kutusu vermeye başladı. Belediye, ruhsatını alan esnafa verdiği geri dönüşüm kutularının kullanımı kontrolünü de yapacak. Uygulama ile Çankaya esnafının “sıfır atık” sitemine geçmesi amaçlanıyor.
Hizmet birimlerinde Sıfır Atık Yönetimine geçen Çankaya Belediyesi, belediyeden işyeri açma ruhsatı alan esnafa geri dönüşüm kutusu vermeye başladı. Esnafı geri dönüşüme teşvik amacıyla başlatılan uygulamada, atık kutularının doğru kullanımı kontrollerini ve toplanması işlemlerini de Çankaya Belediyesi ekipleri yapacak. Belediye esnafa, sürdürülebilir bir çevre için geri dönüşümün önemini içeren Çankaya’da Çevre Bilinci broşürü de veriyor.
Çocuklara gelecekte iyi bir çevre bırakmak için her vatandaşın duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, geri dönüşüme katkı sunacak esnafa yönelik şu ifadeleri kullandı:
“Yeni işyeri açarak çıktığınız bu yolda öncelikle sağlık, başarı ve bol kazançlar dilerim. Sürdürdüğümüz çalışmalar sırasında Çankaya’nın geleceği olan çocuklarımızın sizden beklentileri var; ben, Belediye Başkanları olarak onların taleplerinin sözcüsü ve geleceklerinin gözcüsüyüm yalnızca. Ülkemizi ve Çankaya’mızı el birliği ile güzel bir geleceğe taşımak, hem onlara karşı borcumuz hem de görevimizdir”
Geri dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak belediye hizmet binalarında da kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar, atık pilleri, kutu ve kumbaralar aracılığıyla ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandıran, Çankaya Belediyesi, personel ve ilçe sakinlerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları başta olmak üzere birçok proje gerçekleştirdi. Çankaya Belediyesinin ilçenin birçok noktasında da geri dönüşüm konteynerleri bulunuyor.