ATO Üyeleri Kooperatifleşmeye Hazırlanıyor…

Ankara Ticaret Odası (ATO) pandemi sürecinde değişime uğrayan ticaretin yapısını da dikkate alarak üyelerinin kooperatifleşme modeliyle dayanışma ve yardımlaşma içinde gelişmelerini ve ekonomiye katkılarını artırmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyor.

 ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, kooperatif sisteminin birlikte aynı hedefe doğru yol almanın en verimli yolu olduğunu belirterek, “Zaten yardımlaşma ve dayanışma bizim geleneklerimizde mevcut. Üyelerimizin kooperatifleşerek güçlenmesini destekliyoruz. Kooperatifleşme ile sektörler bir araya gelerek üretimi ve ticari kazanımı üst seviyeye yükseltebilir” dedi.

ATO 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Üyeleri, ATO 43 No’lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi Üyeleri, ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyeleri ile Aktarlar Derneği'nin yer aldığı “Tıbbi Aromatik Bitkiler Ve Kooperatif Toplantısı”, ATO Duatepe Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO olarak üyelerinin ve ülke ekonomisinin gelişimine yönelik yaptıkları çalışmalara ağırlık vererek, pandemi koşullarının ticari hayata olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi. ATO üyelerinin kooperatifleşmesini teşvik ettiklerini kaydeden Yılmaz, “İş hayatında daha aktif bir şekilde yer almaları ve verilen desteklerden daha verimli yararlanabilmeleri için kadınların ağırlıkta olduğu kooperatifler kurulmasını istiyoruz” dedi.

-“KOOPERATİFLEŞME NİTELİKLİ İŞGÜCÜNÜ ARTIRIR”-

Kooperatifleşmenin nitelikli işgücünü artırdığını da belirten Yılmaz, “Cumhuriyet ile yaşıt ve köklü bir birikime sahip olan bir meslek kuruluşu olarak, bir yandan yeni gelişmeleri takip ederken diğer yandan geleneksel meslekleri yaşatabilmek, güçlendirmek ve rekabet ortamı oluşturmak için çalışıyoruz. Kuaför ve Güzellik Salonları ile Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitelerine kayıtlı üyelerimizin kooperatifleşme çalışmalarının ardından Aktarlık mesleğini icra edenlerin kooperatifleşme çalışmaları başlayacak. Hem Anadolu’nun bitki çeşitliliği hem de rekabet avantajına sahip olan Aktarlık sektöründe kooperatif çalışmaları titizlikle yürütülürken, sorunlar asgariye indirilecek, ticari faaliyetler geliştirilecek” diye konuştu.

ATO ÜYELERİNE “ANKARA’NIN TAŞI TOPRAĞI” EĞİTİMİ

Kooperatifleşme çalışmaları için ATO İDEA’nın koordinasyon görevi yürüttüğü toplantıda;

-Aktarlık mesleğini icra eden ATO üyelerine yönelik “Ankara’nın Taşı Toprağı” başlığı altında 1 günlük, katılım belgeli seminer programı düzenlenmesi,

-Yine aktarlık mesleğini icra edenler için 2 günlük, katılım belgeli “Fitoterapi” semineri düzenlenmesi,

-Aktarlar Derneği işbirliğiyle Çiçekçilik Mesleğini icra eden ATO üyelerine yönelik katılım belgeli “Uygulamalı Kesme Çiçek Tasarımı” eğitimi düzenlenmesine karar verildi.

Toplantıya, ATO 23 No’lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Başkanı Sıtkı Zafer Kırıcı, Komite Üyesi ve Aktarlar Derneği Derneği Başkanı Mert Ünyazıcı, ATO 43 No’lu Kuaför Ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi Başkanı Ömer Sarıoğlu, Komite Meclis Üyesi Gürsel Deliktaş,  ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Hakan Sancur, Komite Meclis Üyeleri Abdulbekir Yılmaz, Ayşe Nilay Çelik, Komite Üyesi Ahmet Cevdet Ergen, Aktarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Kaya, Kıvanç Bayram, Aktarlar Derneği Üyesi Vedat Seyran ve ATO İDEA Genel Müdürü Gaye Yardımcı katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri