ATO MYK İşbirliği Protokolü İmza Töreni

Ankara Ticaret Odası (ATO), sektörleri temsil eden 67 Meslek Komitesi’nin talepleri doğrultusunda, geleneksel yolla yeni nesillere aktarılan mesleklere standart kazandırma çalışmalarına devam ediyor.

23 No’lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi ile 65 No’lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin talepleri üzerine harekete geçen Ankara Ticaret Odası, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile "Kalite Yöneticisi, Kalite Sistem Danışmanı ve Çiçekçi Ulusal Meslek Standardı Hazırlama İş birliği Protokolü"nü imzaladı.

ATO adına Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve MYK adına Başkan Adem Ceylan’ın imza koyduğu törene ATO Başkan Yardımcısı aynı zamanda 23 No’lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Üyesi Halil İbrahim Yılmaz ile Komite ve Meclis üyeleri katıldı.

ATO Duatepe Hizmet Binası'nda yapılan törenin açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, özel sektörün önünü açmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ATO olarak, 2012 yılından bu yana 11 mesleğe Ulusal Meslek Standardı kazandırdıklarını hatırlattı. MYK tarafından kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanan “Aktarlık” mesleği ile bu sayının 12’ye yükseldiğini kaydeden Baran, “Üç yeni meslek ile birlikte Ankara Ticaret Odası olarak 15 mesleğin standart kazanmasına öncülük etmiş olacağız” dedi.

-ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜ STANDARTA KAVUŞACAK-

ATO’nun 23 No’lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi’nin talebiyle başlattığı Ulusal Meslek Standardı çalışmaları tamamlandığında “Çiçekçi” mesleği için önemli bir adım atılmış olacağını kaydeden Baran, “Özellikle kadın çalışan ve engelli istihdamı konusunda büyük bir paydaya sahip olan çiçekçilik sektörü, oluşturulan standartlarla çalışmaların yapıldığı bir meslek haline gelecek” diye konuştu.

Çiçekçilik sektörünün Türk gelenek ve göreneklerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Baran, “Doğum günlerinden cenazeye kadar birçok özel günün temsilcisi olan çiçekler aynı zamanda ihracat konusunda da Türkiye’ye katma değer sağlayacak potansiyele sahiptir” diye konuştu.

Çiçekçilik sektöründe yaklaşık 120 bin istihdam sağlandığını ve bu alanın önemli potansiyel taşıdığını belirten Baran, “2020 yılında çiçek sektöründe 83 ülkeye 107 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Mesleki yeterlilik alınmasıyla birlikte kurallara uygun icra edilen çiçekçilik, yeni nesillerin meslek olarak seçebileceği bir alan haline gelecek” dedi.

-“KALİTE” HER MESLEK ALANI İÇİN ÖNEMLİ-

ATO Başkanı Baran, 65 No'lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi'nintalebiyle iş birliği protokolü kapsamında "Kalite Yöneticisi” ve “Kalite Sistemleri Danışmanlığı" meslekleri içinde de standart hazırlanacağını ifade ederek “Kalite, her meslek alanında önem arz eden bir konu. İş dünyasına değer katmak, üretimde kaliteyi koruyarak verimi arttırmak, ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi açısından büyük anlam taşıyor” dedi

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalite konusunun geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Baran, “Bilgili ve beceri sahibi çalışanlar ve sürdürülebilir bir denetim ile birlikte her alanda kalitenin yükseleceğine inanıyoruz. Bugün imzaladığımız işbirliği sayesinde de “Kalite Yöneticisi” Seviye 5 ve “Kalite Sistem Danışmanı” Seviye 6 için de mesleğe standart oluşturulacak” dedi.

 -CEYLAN: “ÇALIŞANLARIN MESLEKİ YETERLİLİĞE SAHİP OLMASI HASSAS NOKTAMIZ” -

MYK Başkanı Adem Ceylan, ortak akıl ve katılımcı bir politika izleyerek bugüne kadar 865 Ulusal Meslek Standardı oluşturduklarını dile getirerek “Çalışanların mesleki yeterliliğe sahip olması hassas noktamız. Bu doğrultuda üyelerinin sorunlarını dikkate alarak nitelikli iş gücü oluşturmak konusunda katkılarını esirgemeyen ATO yönetimini tebrik ediyorum” dedi.

Çalışma hayatının beklentilerini karşılamak ve her bir meslek dalını daha da güçlü kılmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Ceylan, “Değişen günümüz dünyasında, mesleki alanlar da bilim ve teknolojinin ışığında gelişiyor. Biz de meslek standartlarını bu yönde revize ederek serbest piyasa koşullarında işletmelerin rekabette başarılı olmaları için çalışıyoruz” diye konuştu.

Mesleki Yeterlilik çalışmalarının ATO İdea tarafından yürütüldüğü programa, ATO Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu ve 65 No’lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Dr. Hüseyin Özer, ATO Dış Ticaret Komisyonu Başkanı ve 65 No’lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ali Rıza Koç, Komite Üyeleri Mustafa Cihan, Gürkan Çorbacı, 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Meclis Üyesi Mert Ünyazıcı ve Komite Üyesi Erhan Ünal ile MYK Meslek Standartları Daire Başkanı Yaprak Akçay Zileli ve MYK Uzmanı Gülçin Akbıyık katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri