Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara’daki Ulucanlar Cezaevi Müzesinde, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve 25 televizyon kanalında canlı olarak ortak yayınlanan “Anadolu Soruyor’ programına katıldı. Bakan Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, KON TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır ve Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını yanıtladı.
Darbenin yıldönümünde 12 Eylül’ün sembolü olan Ulucanlar Cezaevi Müzesinde yapılan yayının anlamlı olduğunu belirten Bakan Gül, 12 Eylül’ün, ömrünün baharındaki gençlerin hayatların kopartılmış nice anıları, nice hatıraları barındırdığını söyledi. Darbeci zihniyetin bu ülkede çok büyük haksızlık ve hukuksuzluklar yaptığını belirten Bakan Gül, “27 Mayıs’tan 15 Temmuz’a kadar Türkiye’de vesayet, darbeci zihniyet daima milletimizin, gençlerimizin geleceğini çaldı, ülkemizin ekonomisini tahrip etti, ülkemizin huzuruna kast etti. 12 Eylül de bunların hem yine tarihi olarak acılarla dolu günlerinden birisi. 12 Eylül’de de bir sağdan bir soldan diyerek yine hukukun olmadığı, zulümlerin yaşandığı bir tarihi hep beraber yaşadık ülke olarak, toplum olarak. İşte burada da, bulunduğumuz cezaevinde de baktığımızda bir tarafta Necip Fazıl, bir tarafta Nazım Hikmet. Düşüncemiz ne olursa olsun vesayetçiler için, darbeciler için düşünen bir kişi daima tehlike ve tehdit olmuştur. ‘Bu ülke için benim bir düşüncem var, hayalim var’ diyen Nazım Hikmet de, Necip Fazıl da hep tehdit olmuştur, suçlu olmuştur” dedi.
SOSYAL MEDYA YASASI DÜZENLEMESİ
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, programda sosyal medya yasası ile ilgili olarak, "AK Parti, sansüre, eleştiri ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırma yolundaki bir şeye asla müsaade etmez" değerlendirmesinde bulundu. Bakan Gül, tüm siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve millet ile beraber yeni sivil anayasayı yapma çabalarının devam ettiğini anımsatarak, “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına eski anayasa ile giremeyiz. 2023 ve yeni yüzyıla gidecek, daha özgürlükçü, daha sivil, insanımızın ekmeğini, özgürlüğünü arttıracak yeni ve sivil anayasaya ihtiyaç vardır. Bu bir tercih değil zarurettir” dedi.