Sözleşmeli Kadroya geçiş sürecinin sağlık çalışanları, öğretmenler, üniversite asistanları ve diğer çalışanlara açık olacağı ve memur adayı olarak 3 yıllık iş deneyiminin yanı sıra 1 yıllık deneme süresi gerektireceği şartları bulunmaktadır.
Sözleşmeli Personel Kadrosundan kimler Yararlanacak!
Türkiye'de çalışan yaklaşık 500 bin sözleşmeli personel kadro beklentilerine cevap alacak ve kadrolu personel gibi sözleşmelerinin yenilenmemesi ihtimaliyle karşılaşmayacak. Bu personellere kademe ve derece ilerleme hakkı verilecek ve görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girebilecekler.
Ayrıca, kurumlararası yer değişikliği hakkını kullanabilecekler ve eş durumu mazereti hakkının kullanımı için diğer eşin de kamu personeli olması gerekmeyecek. İsteğe bağlı yer değişikliği talebi idarenin tasarrufuna bırakılmayacak ve bu personellere kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarma ve ücretsiz izne ayrılma hakları da verilecek.
Türkiye'de çalışan sözleşmeli personel (4C'den 4B'ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi) için yapılan bir düzenlemeyi anlatmaktadır. Bu düzenlemenin maddeleri arasında, kademe ve derece ilerleme hakkının tanınması, izinlerin bir sonraki yıla aktarılabilmesi ve ücretsiz izne ayrılma imkanlarının olması, yurtdışında eğitim ve yemek ücreti yardımı haklarının kazanılması, sözleşmenin feshedilmesi durumunda tazminat ödenmemesi ile ilgili uygulamanın son bulması ve sözleşmeden geçenlerin de aynı haklardan faydalanabilecek olması sayılabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.