Ev yapımı doğal elma sirkesi nasıl yapılır?
Ev yapımı doğal elma sirkesi yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
Elmaları temizleyin ve parçalayın. Elmaları kabukları ve çekirdekleri ile birlikte kullanabilirsiniz, ancak çekirdekleri ve kabukların çok kalın olduğu yerleri atabilirsiniz.
Elmaları bir kaba koyun ve parçaladıklarınızı elma suyu elde etmek için ezerek sıkın. Elma suyunu başka bir kaba alın ve ortaya çıkan hamurun geri kalanını atın.
Elma suyunu bir kaba koyun ve birkaç gün boyunca ortam sıcaklığında bırakın. Bu süre boyunca, elma suyunun yavaş yavaş sirkeye dönüşmesi için gerekli olan mayalar ve bakteriler ortaya çıkar.
Birkaç gün sonra, elma suyunun üzerinde bir sis tabakası oluşmuş olmalıdır. Bu, oluşan mayalar ve bakterilerin oluştuğu, ancak henüz sirke haline dönmediği anlamına gelir.
Sis tabakasını bir güzel birkaç gün daha bırakın ve sirkenin sıcaklığı arttıkça koyulaşmasını izleyin.
Sirke hazır olduğunda, bir filtre kullanarak içindeki hamurlu parçacıkları süzün. Sirkenizi steril bir şişede saklayın.
Elma sirkesi yaparken, sirkenin fermente olmasını sağlamak için mayaların, bakterilerin ve oksijenin yeterli miktarda ulaşmasına izin vermek önemlidir. Ayrıca, elma sirkesi yaparken, sirkenin oluşmasını hızlandırmak için sirkenin üzerine bir havlu kapatıp, sıcaklık ortamının sıcak kalmasını sağlamak önemlidir. Bu nedenle, sirkenin üretim sürecinde dikkatli olmanız gerekir.
Bir sonraki adımda, sirkenizi tatlandırmak için, tatlandırıcı ilave edebilirsiniz. Örneğin bal veya şeker gibi
Elma sirkesi nasıl yapılır?
Elma sirkesi, elmaların fermente edilmesiyle yapılır. Aşağıdaki adımları izleyerek evde elma sirkesi yapabilirsiniz:
Elmaları yıkayın ve kabuklarını soyun. Elmaları küçük parçalara doğrayın ve bir cam kaba koyun.
Elmaların üzerine su ekleyin. Oran, elma parçalarının %70'i kadar su olmalıdır.
Bir parça beyaz ekmeği veya 1/4 çay kaşığı maya ekleyin. Bu, fermentasyon işlemini başlatacak ve sirke oluşmasını sağlayacak.
Kaba bir parşömen kağıt ile kapatın ve sıcak bir yerde 2-3 hafta boyunca bırakın. Bu süre boyunca, elmaların içindeki şekerler fermente olacak ve sirke oluşacak.
2-3 hafta sonra, sirkenin rengi ve kokusunu kontrol edin. Sirke yeterince koyu renkte ve sirke kokusu taşıyorsa, sirkeyi süzün.
Sirkeyi steril bir şişede veya kaba doldurun ve serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Elma sirkesi genellikle birkaç ay boyunca saklanabilir.
Not : Bu tarifi okuduğunuzda anlamadığınız veya sorularınız oluştuysa mutlaka tekrar sorun.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.