Hacca Gidecekler Dikkat! Ön Kayıt Başvurusu Başladı! Diyanet Hac Ön Kayıt Başvurusu Nasıl Yapılır, Ücreti Ne Kadar? Hac Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılır?

COVID-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında hac yapılamamıştır. Bu nedenle, o yıllar için ön kayıtlar alınmamıştır. 2022 yılında ise salgın tedbirleri nedeniyle, Suudi Arabistan hacı adaylarının sayısı sınırlı tutulmuştur.
Remzi Bircan, Türkiye'den sadece 37 bin 770 hacı adayının kabul edileceğini belirtmiştir. Bu nedenle, hac yapmak isteyen kişilerin öncelikle hac bürolarına başvurmaları ve gerekli belgeleri tamamlamaları önemlidir. Ayrıca hac yapılırken uymak zorunda olduğu sınırlı sayıya dahil olunmuş olması gerekir.
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…

Hac Ön Kayıt e-Devlet'te Nasıl Yapılır?
Hac ibadeti için ön kayıtların başlaması nedeniyle yoğun bir talep olduğu belirtilmiştir. Hac ve Umre Kurulu tarafından alınan karar gereği ilk defa hacca başvuracak vatandaşlar için bir imkan sunulmuştur. Bu imkan sayesinde, vatandaşlar 5-26 Ocak tarihleri arasında e-Devlet üzerinden müracaatlarını yapabilecekler.
Daha önce kaydı olmayanların, başvurularını yaptıktan sonra anlaşmalı bankalardan ön kayıt ücreti ödemeleri gerekecektir. Ücretin yatırılmasından sonra konaklama tercihlerinde bulunulabilecektir.
Ön kayıt sistemi alt ve üst kategoriler içerebilir, vatandaşlar ekonomik durumlarına göre tercihte bulunabilecekler. Kayıtlar esnasında yanlarında gidecek olan kişilerin isimleri de yazılacaktır. Ve 2023 yılı için belirlenen tarihte önceden bekleyen kişilerle beraber kuraya girecekler. Kurada isimleri çıktığı takdirde hac ibadetini yapmaya gidebilecekler.
2020 yılında kura sistemi sonucunda kesin kayıt hakkı elde eden ama hacca gitme şansı bulamayanların haklarının hala saklı olduğu belirtilmiştir. Hac ve Umre Kurulu tarafından alınan karar gereği, 2020 yılında kesin kayıt hakkı elde edip paralarını içeride bloke eden kişilerin, 2023 yılında 65 yaş üzerinde izin verildiği takdirde hacca direk gidebilecekleri belirtilmiştir.
Kura sistemi içerisinde önceden bekleyenlerin kuradan çıkma ihtimali daha yüksek olacağı belirtilmiştir. Ve buna göre vatandaşlar ön kayıt yaptırmış 2,5 milyon kişi var ve önceden bekleyenlerin kuradan çıkma ihtimali daha fazla. Onların katsayısı yüksek olduğu için kurada öncelikli olacaklar.
2020 yılında kesin kayıt hakkı elde edip ama hacca gitme şansı bulamayanların haklarının saklı olduğunun altını çizen Remzi Bircan, 2023 yılında hacca gitmelerini ümit ettiklerini ama vatandaşların kurada çıkmayan birini yanlarına alması durumunda haklarını kaybedecekleri uyarısı yaptı.
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…

Hac Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılır?
Hac ön kayıt ücreti yatırmak için kullanılabilecek bankalar Albaraka Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası olacaktır.
Diyanet Hac Ön Kayıt Ücreti Ne Kadar?
Hacı Ön Kayıt Başvuru ücreti ise 250 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Önemli olan vatandaşların belirlenen süre içerisinde ön kayıt ücretini yatırmalarıdır, yatırmamaları durumunda müracaatları kabul edilmeyecektir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.