Ankara’da Hayırsever Bakkalın Veresiye Defterini Kapattı!! Tam Tamına 13 Bin TL Ödedi… "Kimsenin veresiye borcu yoktur"
Bakkal veresiye defteri, küçük bakkal ve manav gibi işletmelerde, müşterilerin daha sonra ödemek üzere aldıkları ürünlerin kaydedildiği defterdir. Bu defter, bakkalın ve müşterinin borç ve alacak durumunu takip etmesine yardımcı olur. Veresiye defterinde genellikle müşterinin adı, aldığı ürünlerin miktarı ve değeri, borcun tarihi ve ödeme durumu gibi bilgiler yer alır.
Veresiye sistemini kullanan bakkal ve manavlar, genellikle mahalle esnafı olup, müşterileriyle güçlü ve güvenilir ilişkiler kurarlar. Bu sayede müşteriler, maddi sıkıntı yaşadıkları dönemlerde ya da nakit ihtiyacı olduğunda veresiye olarak alışveriş yaparak geçici olarak rahatlama sağlarlar. Müşteriler, maddi durumları düzeldiğinde ya da belirli bir süre sonunda borçlarını öderler. Bu sistem, hem esnafın müşteri sadakatini artırmasına yardımcı olur, hem de müşterilere zor zamanlarında destek olur.
Ankara’da Hayırsever Bakkalın Veresiye Defterindeki Tüm Borcu Kapattı!
Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Malazgirt mahallesinde bir bakkal işleten Mustafa Yılmaz, mahallelinin borçlarının yazılı olduğu veresiye defterini inceleyen bir hayırseverle karşılaştı. Hayırsever, defterde yazılı toplam borç miktarını hesaplamasını istedi ve öğrendiği 13 bin lira tutarındaki borcu ödedi.
Borcun tamamını ödeyen hayırsever, bakkalda " Kimsenin veresiye borcu yoktur" yazılı bir döviz astırarak iş yerinden ayrıldı. Mustafa Yılmaz, bu olayın ramazan ayının bu günlerinde gerçekleştiğini ve hayırseverin bakkala gelerek veresiye defterini hesaplamasını istediğini, daha sonra çıkan miktarın tamamını ödeyerek gittiğini ifade etti.
Bu güzel ve anlamlı hareket, mahallelinin yüzünü güldürdü ve hayırseverin kimliği hakkında spekülasyonlar yapıldı. Ancak, kim olduğu bilinmeyen bu kişinin yaptığı bu iyilik, mahalledeki insanlar arasında büyük takdir topladı.
Ramazan 2023; Yardım ve iyilik ayı…
Ramazan Ayı, İslam dünyasında kutsal kabul edilen ve Müslümanların oruç tuttukları bir aydır. Bu ay, aynı zamanda yardım ve iyilik ayı olarak da anılır. Ramazan'ın özünde, insanların birbirlerine yardımcı olma, dayanışma, sevgi ve hoşgörüyü artırma gibi değerler bulunmaktadır.
Ramazan Ayı boyunca, Müslümanlar oruç tutarak nefislerini terbiye etmeye ve sabır, disiplin, empati gibi değerleri geliştirmeye çalışırlar. Ayrıca, oruç tutarak açlık ve susuzluk çeken insanların yaşadığı zorlukları daha iyi anlamaya çalışarak, daha fazla yardımlaşma ve paylaşma duygusu geliştirirler.
Bu dönemde, Müslümanlar, ihtiyaç sahibi ve muhtaç kişilere yardım etmeyi öncelikli bir görev olarak görürler. Ramazan Ayı'nda yapılan yardımlar ve iyilikler, hem maddi hem de manevi olarak değer taşır. Zekat ve fitre gibi İslam'ın beş temelinden biri olan yardımlar, bu ayda daha yoğun olarak gerçekleştirilir.
Ramazan Ayı'nda, özellikle iftar ve sahur vakitlerinde yapılan yardımlar, yardıma muhtaç insanlara ulaştırılır. Aynı zamanda, komşular ve akrabalar arasında yiyecek paylaşımı yapılarak, toplumda dayanışma ve paylaşma duygusu pekiştirilir. Bu nedenle, Ramazan Ayı, yardım ve iyilik ayı olarak kabul edilir ve insanlar arasındaki sevgi, hoşgörü ve dayanışma daha da güçlenir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.