Aşırı sıcaklar sağlık açısından riskli oluşturuyor. Uzun süreli ve şiddetli sıcak hava dalgaları çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte aşırı sıcakların olası etkileri:
Sıvı ve Elektrolit Dengesizliği: Sıcak havada terleme artar ve bu da vücuttan su ve elektrolitlerin (tuzlar) kaybına yol açar. Bu durum, vücutta sıvı ve elektrolit dengesizliğine neden olabilir.
Isı Yorgunluğu ve Isı Çarpması: Aşırı sıcaklar, ısı yorgunluğu ve ısı çarpması gibi potansiyel olarak yaşamı tehdit eden durumlara yol açabilir. Bunlar, vücudun normal ısısını düzenleme yeteneğinin kaybolması ve aşırı sıcaklığa maruz kalmanın sonucu olabilir.
Kalp ve Dolaşım Sistemine Etkiler: Sıcak hava, kalp ve dolaşım sistemi üzerinde ekstra stres yaratır. Bu, özellikle kalp hastalığı veya yüksek tansiyon gibi durumları olan kişiler için risk oluşturabilir.
Hava Kalitesi: Aşırı sıcak hava, hava kirliliği düzeylerini artırabilir, bu da astım veya diğer solunum sorunları olan kişiler için sağlık sorunlarına yol açabilir.
Yaşlılar, Çocuklar ve Kronik Hastalıkları Olanlar Daha Riskli: Yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olanlar sıcak hava dalgalarından daha fazla etkilenebilir.
Aşırı Sıcaklar Yakıp Kavuracak, Aman Dikkat!
Havaların aşırı ısınması ile beraber güneşe bağlı olarak ortaya çıkan şikâyetlerde artış yaşanıyor. Dr. Serdal Baysal, özellikle çocukların ve yaşlıların güneşten daha fazla etkilendiğini belirtti. Baysal, güneş çarpmasının beyin kanaması riskini artırdığını ifade etti.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, çok sıcak havalarda vücut ısısının aşırı yükseldiğini belirtti. Bu nedenle vücutta ve beyinde hasar oluşma ihtimalinin arttığını ifade etti. Baysal, yaşanan bu durumun beyin kanamasına sebebiyet vereceğini söyledi. Baysal, bu durum nedeniyle kalıcı ya da geçici beyin hasarlarının ortaya çıkabileceğini dile getirdi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.