Ankara Keçisi, Türkiye'nin başkenti Ankara bölgesine özgü olan ve mohair elyafının başlıca kaynağı olan bir keçi türüdür. Mohair, ince ve parlak bir lif olup, giysi ve ev tekstili üretiminde yaygın olarak kullanılır. Ankara keçisinin ürettiği bu değerli elyaf, tiftik olarak da bilinir.
Ankara Keçisi, dünya çapında Angora Keçisi (The Angora Goat) adıyla tanınır ve 13. yüzyılda Türkler tarafından Hazar Denizi'nin doğusundan Anadolu'ya getirildiği düşünülmektedir. Bu keçi türü, Anadolu'da hızla yayılmış ve önemli bir tarımsal değer kazanmıştır.
Ankara keçileri, genellikle beyaz renkte olmakla birlikte, bazen siyah, kırmızı ve gri renklerde de bulunabilirler. Bu keçilerin saçaklı ve uzun tüyleri, yüksek kaliteli mohair elyafının üretilmesi için mükemmeldir. Mohair'in benzersiz özellikleri, dayanıklılığı, parlaklığı ve dokusu sayesinde dünya çapında değerli bir malzeme olarak kabul edilir. Bu nedenle, Ankara keçileri ve mohair elyafı, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde büyük öneme sahiptir.
Tiftik keçisi olarak da bilinen Ankara keçisi, moher üretiminin yapıldığı tek hayvandır ve tüm dünyaya Ankara'da yayılmaktadır. Ankara'nın başka bir hayvan simgesi ile Ankara kedisidir. Ankara kedileri saf ve doğal bir tür olduğu için ünlü olmuştur. Ankara kedileri zeki ve hassa olmaları ile bilinirler. Ankara tavşanı ise sıcak tutma kapasitesi yüksek tüyleri ile bilinir. Yaklaşık 1000 tane olan bu tavşanlar bir doğumda 4 ile 14 arasında yavru verebilir. Yumuşak ve sıcak tutan tüyleri ile bilinen Ankara tavşanları 3 ya da 4 çiftlikte yetiştirilmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.