Ankara'da Koronavirüs Çanları Son Ses Çalıyor! Ortaya Çıkan Mutasyon Gerçeği Fenalık Geçirtti! Esrarengiz Gerçek...
Yayınlanma:
01 Kasım 2020 Pazar 19:34
Güncelleme:
01 Kasım 2020 Pazar 21:46
Ankara'da koronavirüs çanları son ses çalmaya başladı.Ortaya çıkan gerçek tüm Ankara halkını son derece korkuttu. Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nden çok sayıda uzmanı barındıran bir ekip, koronavirüsle ilgili yaptığı incelemenin sonuçlarını paylaştı ve virüslerin %56,2'sinin...
1 5
Ankara 'da koronavirüs etkileri inişli çıkışlı bir şekilde devam ediyor. Düşüşler ve yükselişler Ankara halkını oldukça korkuturken gelen son haberle birlikte herkes "neler oluyor" sorusunu sormaya başladı. Özellikle sosyal medyada bu ortaya çıkan gerçekle birlikte koronavirüsün bir ömür Türkiye 'de etkilerini devam ettirebileceği konuşulmaya başlandı. Ayrıca Youtube üzerinde de birçok bilim kanalı bu olayı ele aldı. Peki, Ankara'da neler oluyor? Türkiye genelinde bu durum sabit mi? İşte tüm detaylarıyla çanların çalmasına sebep olan o olay:
Ankara'da koronavirüsle ilgili ortaya çıkan o gerçek için diğer sayfaya geçiniz >>
2 5
Evrim Ağacı tarafından Heliyon dergisinin yapmış olduğu çalışmadan derlenen habere göre, Ankara'dan alınan koronavirüs örneklerinin çok büyük bölümünde D614G mutasyonu tespit edildi. Yani virüs mutasyon geçiriyor. Söz konusu mutasyon koronavirüse sebep olan SARS-CoV-2 virüsünü çok daha stabil bir hale getirip, bulaşıcılığını arttıran; evrimsel olarak avantajlı bir ani etkili mutasyon olarak kendini gösteriyor. Bu sebeple birlikte buna sahip olan tüm virüsler, mutant olmayan diğer virüslerden çok daha hızlı ve verimli bir şekilde yayılarak, popülasyon içerisinde yani Dünya'da canlılar aleminde çok kısa sürede, en baskın hale gelebiliyor. Tabi durum sadece bununla da sınırlı değil >>
3 5
Söz konusu mutasyonun hastalığın şiddeti veyahut ölüm riski üzerinde hiçbir etkisi "henüz" görülmüş değil fakat bulaşma verimliliğini neredeyse 2 katına çıkardığıyla ilgili çok güçlü kanıtlar ortaya çıktı. Dünya'da D614G mutasyonu sıklığının günümüz haliyle neredeyse %100'e yakınsadığı düşünülürse, virüsün Türkiye'deki evrimsel olarak değişiminin gidecek bir miktar daha yolu olduğu belirtiliyor. Yani daha da değişim içerisine girebileceği düşünülüyor.
4 5
Yapılan araştırma sonucu, Anadolu topraklarından elde edilmekte olan viral örneklerin arasında genetik çeşitliliğin %1 oranından çok daha az olduğunu gösterdi. Bu durum ise en azından araştırılmakta olan soy hatları bakımından Türkiye'deki virüsün tek ve oldukça baskın bir soy hattına sahip olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, gördükleri düşük viral çeşitliliğin Dünya genelinde de çok yaygın bir şekilde görülen bir durum olarak öne çıktığını vurgulamaktalar.
5 5
Söz konusu mutasyon eğer gerçekse, aşı durumlarında olumsuz gerçekler yaşanabilir. Çünkü bilindiği üzere koronavirüs aşısı virüse özel olarak hazırlanıyor. Eğer mutasyon virüsün genetik yapısını değiştirirse, bu durumda aşı etkili olmayacak ve virüs sürekli olarak değişecek. Yani bir kez koronavirüse yakalanan kişi diğer kez mutasyon geçirmiş koronavirüse yakalanabilecek. Bunu griple örneklendirebiliriz. Grip bilindiği üzere herkesin her yıl 1 kez yakalandığı bir virüs türüdür. Bunun sebebi ise her yıl mutasyon geçirerek ortaya çıkmasıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.