Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası kapsamında Başkent’te çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ile Kadın Danışma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen "Birlikte Güçlüyüz" etkinliğinde Türk kadınlar ile mülteci kadınlar bir araya geldi. Etkinlik kapsamında BELMEK hocalarının uygulaması ile birbirinden renkli bez çanta tasarımları yapıldı. Hem sosyal uyum hem de kadınlar arasında dayanışmanın artırıldığı programda kadınlar hep beraber yemek yapıp birbirlerinin kültürel tatlarını da öğrenme imkanı buldular.
Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ile Kadın Danışma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen "Birlikte Güçlüyüz" etkinliğinde Türk kadınlar ile mülteci kadınlar bir araya geldi.
MÜLTECİ KADINLARLA TÜRK KADINLAR BEZ ÇANTA TASARIMI YAPTI
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası kapsamında birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirdi.
Etkinlik kapsamında BELMEK hocalarının uygulaması ile birbirinden renkli bez çanta tasarımları yapıldı. Etkinliğe katılan kadınlar bu sayede atölye çalışmasıyla birbirleriyle sohbet edip tanışma fırsatı buldular. Düzenlenen programda kadınları yalnız bırakmayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Bozkurt “Bu etkinliğimiz bildiğiniz üzere "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü " bu hafta münasebetiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi böyle bir etkinlik düzenledi. Bugün burada, uluslararası mesleki eğitim merkezimizde ilçemizde sığınmacı olarak kalan vatandaşlarla burada eğitim verip istihdama katılması ve meslek edinmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Kadın sığınma evlerimizde kalan konuklarımız ve mültecilerle birlikte Türk ve Suriye mutfağından ortaklaşa yemekler yapılıyor. Birbirleriyle kaynaşıp, farklı mutfakları tanıyorlar. Ortaklaşa bir program çerçevesinde bu etkinlikler yürüyor.” diye konuştu.
Bez çanta etkinliğinde mülteci kadınlarla Türk kadınları bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Ankara Toplum Merkezi Sosyal Uyum Sorumlusu Hamide Kayadelen, “Mültecilerin Türkiye’de uyum sağlaması konusunda çalışıyoruz. Bugün kadına şiddete farkındalık yaratmak nedeniyle bir araya geldik. Türkiyeli kadınlarla mülteci kadınlar dayanışma çalışması olarak bez çanta işleme atölyesi yapıyoruz. Burada kadınların birbirlerini tanıyarak sosyalleşiyorlar. Kadınların bir araya gelmesi için imkan sağlayan Büyükşehir Belediyesine de teşekkür ediyorum” derken, Göçmen Merkezinde tercüman olarak görev yapan Aziza Hashi Abokor ise şunları söyledi: “7 yıIdır Göçmen Merkezinde tercüman olarak çalışıyorum. Bugün kadına şiddete hayır demek için toplandık. Bütün kadınlar aynıyız ve ortak sorunlar yaşıyoruz. Somali’den ve Suriye’den gelen mülteci kadınlarla Türkiyeli kadınlar kadına şiddete farkındalık yaratmak için birlik oldular. Burada güçlerimizi birleştiriyoruz ve insanlığa da önemli bir mesaj vermiş oluyoruz.” Ankara Büyükşehir Belediyesi Projeler Şube Müdürlüğü Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi İdareci Güldeste Açıkgöz"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü " etkinliği farklı kültürlerden kadınların bir araya gelmesi ve kaynaşması amaçlandı. Türkiye, Suriye, İran, Irak milletlerinden katılımcılarımız var. Kadın her yerde çok kıymetlidir ve çok önemlidir. Her zaman kadınların destekçisiyiz.” dedi.
FARKLI ÜLKE LEZZETLERİNİ TATTILAR
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası kapsamında kadınlara birlikte güçlüyüz demeye devam ediyor.
Kuzey Ankara'da bulunan Uluslarası Meslek Edindirme Merkezinde Türk ve Mülteci kadınlar mutfak atölyesi etkinliğinde bir araya geldi.
Kültür ve sosyal İşler Daire Başkanlığı Projeler Şube Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın Ve Aile Şube Müdürlüğü ortak etkinliğinde farklı ülkelerin yemekleri yapılar kültürlerarası etkileşim sağlandı. Eğitim Şefi Tarık Yıkılmaz “6 tane Türk 6 tane yabancı uyruklu öğrencimiz var. Kendi aralarında sosyalleşip yemek yapıyorlar. Bu yemekler yapılırken kültürel aktarımlar da yapılıyor. Bu kurs sonrasında meslek edinen kadınlar, iş imkanı olarak daha şanslı oluyorlar ve bu da bizi mutlu ediyor.”
Hem sosyal uyum hem de dayanışmanın artırıldığı programda kadınlar hep beraber yemek yaparak birbirlerinin kültürel tatlarını da öğrenmiş oldular.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.