Sabancı Vakfı Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Sabancı Vakfı’na burs başvurusu yapabilmek için adım adım takip edilmesi gereken aşamalar vardır. Sabancı Vakfı’ndan burs almak isteyen üniversite öğrencisi, vakfın belirlemiş olduğu şartları uyması gerekmektedir.
Üniversiteye Giriş Bursu İçin >>> TIKLAYINIZ
Bu şartlara uyan öğrenci istenen tüm belgeleri toplayarak okuduğu üniversitenin Öğrenci İşleri / Burs Başvurusu birimine teslim etmelidir. Sabancı Vakfı tarafından verilen burs karşılıksız ve geri ödemesizdir. Ayrıca mecburi hizmette istenmez. Verilen burslar şu şekildedir;
Üniversiteye Giriş Bursu
- Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrencilere de burs sağlanır.
- Engelli Öğrenciler içinde burs imkanı verilir.
- Sabancı Vakfı- Visa bursu
Şartlar Nelerdir?
Sabancı Vakfı’nın bursuna başvurmak isteyen öğrenciler belgelerden önce okuduğu üniversite önemlidir. Sabanı Vakfı’nın aldığı kararda belirlenen üniversitelerde okuyan öğrenciler bu bursa başvurabilir. Bunun şartları şu şekildedir;
- Üniversite öğrencisi Lisans Yerleştirme Sınavı’nda başarı göstermelidir.
- Öğrencinin maddi desteğe ihtiyacı olmalıdır.
Sabancı Vakfı’nın vermiş olduğu bursu T.C. uyruklu vatandaşlara vermektedir. Bu şartları taşıyan üniversite öğrencileri gerekli belgeleri topladıktan sonra üniversitesinin burs birimine teslim etmesi gereken belgeler toplamalıdır.
Hangi Üniversite de Okuyanlar Başvurabilir?
Yukarıda şartlarda belirtildiği gibi Sabancı Vakfı kendi bünyesinde aldığı karar neticesinde belirlediği üniversitelerin öğrencilerine burs başvuru hakkı tanır. Bu üniversiteler;
- Ankara Üniversitesi (SAY, EA)
- Boğaziçi Üniversitesi (SAY, EA, SÖZ, DİL)
- Çukurova Üniversitesi (SAY, EA, SÖZ)
- Dokuz Eylül Üniversitesi (SAY, EA, SÖZ)
- Ege Üniversitesi (SAY, EA, SÖZ)
- Gazi üniversitesi (SAY, SÖZ)
- Hacettepe Üniversitesi (SAY, EA, DİL)
- İstanbul Teknik Üniversitesi (SAY)
- İstanbul Üniversitesi (SAY, EA, SÖZ, DİL)
- İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa
- Marmara Üniversitesi (SAY, EA, SÖZ)
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi (SAY, EA, DİL)
- Yıldız Teknik Üniversitesi (SAY)
Çukurova Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa ve Marmara Üniversitesi’nde okuyup Sabancı Vakfı’nın verdiği bursa başvuru yapmak için www e-bursum.com sitesine girerek yapmalıdır.
YKS’den Kaç Almak Gereklidir?
Sabancı Vakfı’ndan yararlanmak için bir diğer şart ise 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) vakıf tarafından belirlenen aşağıdaki puanları alması gerekir;
- Sayısal (SAY) puanı: 475
- Eşit Ağırlık (EA) puanı: 430
- Sözel puanı: 410
- Yabancı dil puanı:445 olmalıdır.
Sabancı Vakfı bu şartları taşıyan öğrencileri tespit ederek burs desteği verir.
Kalkınmada Öncelikli İller Nedir?
Sabanı Vakfı İcra Komitesinin kararıyla, Kalkınmada Öncelikli İller de aradığı şart, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndaki yerleştirme puanına göre öğrencinin “İl Birincisi” olması gerekir. İl birincisi olup yurt içinde devlet üniversite kazanan 15 öğrenciye burs vermektedir. Bu üniversiteler de örgün öğretim programlarında yer almalıdır.
Engelli Öğrenci Şartı Nedir?
Sabancı Vakfı, engelli öğrenciler içinde burs imkanı verir. Burada ki engel şartları “Görme, Ortopedik ve İşitme Engelli” olan ve yurt içindeki devlet üniversitesinde okuyan 15 öğrenciye burs vermektedir. Her engel grubundan 5 öğrenciye burs verilir.
Başvurular Ne Zaman Olur?
Sabancı Vakfı’nın sağlamış olduğu bursa başvurmak gerekli belgeler toplandıktan sonra, öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri\ Burs Ofisi’ne teslim etmelidir. Eğer üniversite farklı bir tarih belirlemediyse Sabancı Vakfı y-kendi yayınladığı son başvuru tarihi takip edilmelidir.
Burs Ödemeleri Nasıl Olur?
Sabancı Vakfı burs ödemelerini Ekim ile Haziran ayları arasında 9 ay boyunca öğrencinin banka hesabına havale eder. Her ayın ilk haftası ödeme gerçekleşir. 2020 – 2021 burs ödemesi aylık 780 TL’dir.
Hangi Şartlarda Burs Kesilir?
Sabancı Vakfı’nın verdiği bursun kesilmesi durumu aşağıdaki şartlarda gerçekleşir;
- Sınıf veya dönem tekrarı yapan öğrencilerin
- Kayıt sildiren, mezuniyet gibi sebeplerle üniversiteden ilişkisi kesilen
- Vakfın onayını olmadan öğretim kurumunu değiştiren
- Disiplin cezası alan
- Tutuklanan
- Sabancı Vakfı dışında başka kaynaklardan nakit ödeme şeklinde burs alan (KYK Kredisi ve engelli öğrencilere, Şartlı Bağış Başarı Bursu verilen öğrenciler hariç)
- Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı çalışan (staj hariç)
- Burs almaktan vazgeçtiğini beyan eden
- Sebebi ne olursa olsun yanlış beyan veren
- Vakfın istediği bilgi ve belgeleri zamanında iletmeyen
- Vakfın belirlediği üniversitelerin dışına geçiş yapan (Kalkınmada Öncelikli iller ve Engelli Öğrenciler bursu hariç tutulur)
- Vefat eden öğrencilerin Sabancı Vakfı tarafından verilen bursları kesilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.