AKYURT ÜRETİM VE İSTİHDAM MERKEZİ OLACAK
Akyurt Belediyesinde projenin ilk adımı olan Mesleki ve Teknik Eğitim Toplantısı düzenlendi.
Akyurt Belediyesi ve Belediye Başkanı Hilal Ayıkın girişimiyle Akyurttaki sanayi ve üretim sektörünü bir araya getirecek liseden başlayarak Meslek Yüksek Okulu kurulmasıyla öğrencilerin meslek sahibi olacağı ve Akyurtta istihdam edileceği yepyeni bir eğitim modeli üzerinde çalışmalara başlandı.
Toplantıya AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız Akyurt Kaymakamı Osman Altın Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Timur Gültekin Ankara Üniversitesi Rektörlük Danışmanı Ercan Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer ve AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım ile Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.
Toplantının açılışını yapan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık Akyurtta genç nüfusun ciddi bir yoğunluk gösterdiğini belirttiği konuşmasında Akyurt göç alan bir ilçe. 2020 yılında Ankaranın 25 ilçesi arasında nüfus artışı oranlarında Pursakların ardından ikinci sıradayız. Pursakların birinci olmasında da Akyurt sanayisinin büyük payı var. İlçemizde istihdam konusunda 2019 yılında kurduğumuz Çözüm Merkezine başvurular 1000i geçmiş durumda. Bunun 250-300 kişisi nitelikli eleman olduğundan diğerlerine oranla daha kolay iş sahibi oldular. Kalan kısım ise o kadar şanslı değil. Bu kapsamda sanayicilerimize ziyaretlerde bulunduk. Sektörel mesleki eğitim ile istihdam sağlayıp Akyurtun sanayi potansiyelini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Mevcut durumda bile 70 bin gündüz nüfusuna sahibiz. Gelecek için bu iyi bir referans olacaktır. dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ise Akyurtu yakından takip ettiğini ve kendisini Akyurtlu olarak hissettiğini belirttiği konuşmasında Tüm parçaları bir araya getirdiğimizde Akyurtun Türkiyeye örnek olacağı düşüncesi bizi heyecanlandırıyor. Akyurtun bu eğitim modelini sahiplenmesi çok önemli. İlçe bazlı çalışmaların artık Türkiyeye vizyon katacağına inanıyorum. Liselerin de buna entegre olması çok önemli. Sürecin takipçisi olacağız. İyi planlanmış eğitim modelleri geleceğe bırakacağımız en büyük mirastır. ifadelerini kullandı.
Davetlilerden Ankara Üniversitesi Rektörlük Danışmanı Ercan Demirci ise Türkiyede kendi mesleğini yapmayan işgücü oranı yüzde 90lara yaklaşıyor. Mesleki eğitimi farklı bir konsept ile ele alarak bugüne kadar yapılanlardan farklı bir yaklaşım geliştirmemiz gerekiyordu. Meslek Yüksekokulları içinde gerekli dönüşümü mevcut yöntemlerle değil Akyurttaki bu model üzerinden gerçekleştirme fikrine Ankara Üniversitesi olarak biz sıcak bakıyoruz. Akyurtta tamamen yenilikçi yöntemlerle kurulacak bir MYO için YÖK senatosunda adım atacağız. Burada da katılımcı olan tüm kurumlar okulların bu sisteme entegrasyonu ile ilgili kendilerini ilgilendiren tüm adımları atmış olarak ileride yapacağımız çalıştaya katılacaklar. İçinde hangi bölümlerin olacağının da bu çalışmanın ardından belirlemiş olacağız. diye konuştu.
Türkiyede üniversitelerin çatısı altında 930 tane MYO olduğunu ancak yeterince tercih edilmemeleri sebebiyle işlevini tam olarak yerine getiremediğini belirten Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Timur Gültekin ise toplantıda şu ifadeleri kullandı Ankara Üniversitesi olarak sanayi ve istihdam konusunda hayata geçirmek istediğimiz bir çalışma vardı. Görüyoruz ki Akyurt Belediyesi bu konuda bizden daha ileride. Çalışılmış ve raporlar hazırlanmış. Böyle bir ortamda bizim amacımızın gerçeğe dönüşeceğine olan inancımız arttı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.