Tether kurucu ortağı William Quigley, önümüzdeki on yıl içerisinde NFT pazarının her platformda yer alacağına inanıyor. Quigley, NFT’lerin perakende sektöründe dijital sertifikalar ile satılmasının iyi bir fikir olduğunu düşünüyor. Dünyanın önde gelen moda markaları, yakın zamanda endüstride sahtecilikle mücadele etmek için Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.
William Quigley, NFT’lerin çoğunlukla sanat eseri olma kapasiteleriyle tanınmasına rağmen günlük eşyalara da ayrıcalık katacağına inanıyor. Temelde blockchain teknolojisiyle desteklenen dijital orijinallik sertifikasına sahip NFT pazarı perakende sektörü için de aynı amaca hizmet edebilir.
Tether kurucu ortağı William Quigley: “Tüm ürünlerin dijital ikizi olacak”
NFT’ler ayrıca çevrimiçi platformlarda da kullanıcılara hizmet edebilirler.
Tether kurucu ortağı William Quigley şöyle söyledi: “Önümüzdeki 10 yıl içinde yenemeyen tüm tüketici ürünleri dijital ikizlere sahip olacak. Yani, NFT’leri olacak. ”
Quigley bu gelişmeleri önümüzdeki birkaç yıl içinde beklese de, bazı endüstriler şimdiden şimdiden NFT pazarına adım attı. Örneğin, moda sektöründe, dijital eşdeğerlerin yanı sıra kimlik doğrulama işlemleri için NFT’leri kullanmaya başlıyor.
Moda markaları LVMH, Richemont’s Cartier ve Prada SpA, Aura Blockchain’i sunmak için ortaklık başlattı. Dünyanın önde gelen markaları çözüm olarak, şifreli garanti sertifikası sağlayarak müşterilere ürünlerinin orijinal olduğuna dair daha fazla güvence sağlıyor. Bu markalar ayrıca ürünlerini daha izlenebilir hale getirerek lüks ürünlerin ikincil piyasada yeniden satışını kolaylaştıracak.
Gucci gibi diğer büyük markalar hâlâ NFT piyasasına nasıl gireceğini düşünürken, diğer küçük markalar daha deneysel yaklaşımlarla piyasaya adım attı. Örnek olarak Sidney merkezli Neuno, her şeye uyum sağlayan evrensel 3D gardırop yaratmak istiyor. Böylece bir müşteri elbiseyi satın aldığında, onu farklı platformlarda giyebilecek.
Diğer tarafta daha küçük bir marka olan Clothia, satın alınan NFT için fiziksel ikizlerini müşteriye sunuyor. Satın alınan NFT karşılığında müşteri ısmarladığı kıyafetleri fiziksel olarak satın alabilecek.
Bu arada, bu NFT piyasası etkileşimli bir platformda kullanma kapasitesini de geliştiriyor. Solana üzerinde çalışan yeni nesil bir oyun dünyası olan Star Atlas, yakın zamanda artırılmış gerçeklik (AR) NFT’lerini piyasaya sürdü. Bunlar, çevredeki dijital nesneleri görselleştirme yeteneği sağlarken dijital koleksiyon görevi görüyor. Artırılmış gerçeklik teknolojisi dijital ürünlerini sergilemek isteyen şirketlere fırsat olabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.