Tek Yumurta İkizi Nasıl Olur? Tek Yumurta İkizi Kimlerde Olur? Tek Yumurta İkizleri Neden Birbirine Benzemez?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Birbirlerine görüntü ve ruh olarak bir hayli benzeyen tek yumurta ikizleri toplum içerisinde sanıldığı kadar az görülmüyor. Öte yandan tek yumurta ikizlerinin tamamı birbirine bir nedenden dolayı benzerlik göstermiyor. Peki, tek yumurta ikizi nasıl olur? Tek yumurta ikizi kimlerde olur? Tek yumurta ikizleri neden birbirine benzemez? İşte, konuyla ilgili detaylar…

İkiz çocuklar, bakımları açısından bir hayli yorucu olsa da iki kardeşin eş ve eşit duygularla büyümesini destekliyor. Bu çocukları daha paylaşımcı yaparken, ileride duyacakları kardeş özlemini hiç yaşamamasını sağlıyor. Görsel olarak birbirlerinin kopyası olması beklenen tek yumurta ikizleri, bazı koşullar içerisinde büyüdüklerinde ebeveynlerini şaşırtabiliyor.
Tek Yumurta İkizi Nasıl Olur? İkiz bebek duygusu ile ilk kez karşılaşan ebeveynlerin cevabını aradığı ilk soru; “Tek yumurta ikizi nasıl olur?” oluyor. Tek bir döllenmiş yumurtadan meydana gelen tek yumurta ikizleri, yumurtanın döllendikten hemen sonra ayrılarak iki ayrı fetüse yerleşmesi ile oluşuyor. Genetik olarak ikiz olan bu kardeşler, aynı fetüsü paylaştığı durularda bile ayrı keselere sahip oluyor.
Tek Yumurta İkizi Kimlerde Olur?
Tek yumurta ikizi dünyada sanıldığının aksine daha sık meydana geliyor. Peki, tek yumurta ikizi kimlerde olur? Araştırmalara göre tek yumurta ikizleri, her 250 gebeliğin birinde görülüyor. Araştırmalar, ikiz gebeliğin ana faktörünü kalıtıma bağlasa da halk arasında kısırlık tedavisi olarak bilinen infertilite tedavisi ikiz bebek ihtimalini artırıyor. Bu tedavi esnasında yumurtalıkların uyarılması ikiz bebeklerin oluşumundaki en büyük etken olarak görülüyor. Öte yandan 35 yaş ve üstü gebeliklerde ikiz bebek oluşumu daha sık gözleniyor.

Tek Yumurta İkizleri Neden Birbirine Benzemez?
Tek yumurta ikizlerinin görsel olarak birbirine çok benzediği biliniyor. Hatta birçok tek yumurta ikizi çevresi tarafından karıştırılacak kadar aynı görselliğe sahip olabiliyor. Ancak tek yumurta ikizleri bazı şartlarda yetiştiğinde birbirlerine benzemeyebiliyor. Peki, tek yumurta ikizleri neden birbirine benzemez? Tek yumurta ikizleri bazen ana rahmin farklı bölgelerinde büyüyebiliyor. Bu da onların genetik olarak aynı olsa da farklı görünmesini sağlayabiliyor. Öte yandan ikiz kardeşlerin yetiştirildiği bölge ve diğer tüm çevresel faktörler görüntüsünü yakinen etkiliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.