Rafa Silva'nın Yeni Adresi Belli Oldu! Beşiktaş’ta Ortalık İyice Karıştı! İşte Detaylar...
Beşiktaş’ta haftalardır konuşulan Rafa Silva krizi, kulübün Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısıyla yeni bir boyut kazandı. Başkan Serdal Adalı’nın açıklamaları, Portekizli yıldızın ilk görüşmede “Futbolu bırakıp emekli olmayı düşünüyorum” dediğini ortaya çıkardı. Ancak kısa süre sonra fikir değiştiren Silva, “Artık başka bir yerde futbol oynamak istiyorum. 3 başkan, 4 teknik direktör gördüm.” sözleriyle ayrılık talebini net bir şekilde iletti.
Adalı, Beşiktaş’ın bu süreçte suçlu aramadığını, oyuncuyu kazanmak için büyük çaba verildiğini belirtirken, yaşanan gelişmelerin kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını vurguladı.
Sergen Yalçın: “Kimse Beşiktaş’tan Büyük Değildir”
Basın toplantısının en çarpıcı açıklamalarından biri de teknik direktör Sergen Yalçın’dan geldi. Göreve başlar başlamaz hiç beklemediği bir tabloyla karşılaştığını belirten deneyimli çalıştırıcı, Rafa Silva’nın ilk buluşmada “Burada mutsuzum, ayrılmak istiyorum” dediğini aktardı.
Yalçın, Kasımpaşa maçı haftasında yaşananların tamamen kontrolden çıktığını belirterek dosyayı başkana devrettiğini söyledi. “Kimse Beşiktaş camiasından büyük değildir.” diyerek tavrını net bir şekilde ortaya koyan Yalçın, bugüne kadar hiçbir oyuncuya tanımadığı kadar toleransı Rafa Silva’ya gösterdiğini de ekledi.

Menajerden Sert Tepki: ‘Şantaj Yok, Saygı Var’
Rafa Silva’nın menajeri Onsoccer ise tartışmaların farklı yönlere çekildiğini belirterek bir açıklama yaptı. Menajer, hiçbir şekilde şantaj, baskı veya tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Rafa kariyerini sonlandırmayacak. Sözleşmesi devam ettiği sürece başka tekliflerle ilgilenmeyecek ve kulübü son güne kadar saygıyla temsil edecek. Bu süreçte hiçbir şartta tehdit veya şantaj söz konusu değildir.”
Bu açıklama, kamuoyunda oluşan baskıyı azaltmak yerine tartışmaları daha da alevlendirdi.
Portekiz Basını Bomba İddiayı Duyurdu: Benfica’ya Dönüyor
Krizin giderek büyüdüğü bu ortamda Portekiz basını, yıldız futbolcu hakkında çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. Haberlere göre 32 yaşındaki Portekizli forvet, ocak ayında eski kulübü Benfica’ya geri dönmeye hazırlanıyor.
Beşiktaş ve Benfica yönetimleri arasındaki olumlu ilişkilerin transferi kolaylaştırabileceği belirtilirken, Rafa Silva’nın özellikle “aile özlemi” nedeniyle ülkesine dönmek istediği ifade ediliyor. Kariyerini yeniden Benfica formasıyla sonlandırma fikrinin oyuncuya sıcak geldiği aktarılıyor.
Tüm bu gelişmeler, siyah-beyazlı camiada tansiyonu artırırken ocak ayı transfer döneminin, Beşiktaş için oldukça hareketli geçeceği şimdiden kesin gibi görünüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.