Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı
Adreslerini kayıt altına almak için binaların nüfus cüzdanı olarak nitelendirilen numarataj belgelerini almak isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü, adreslerini kayıt altına almak için binaların nüfus cüzdanı olarak nitelendirilen numarataj belgelerini almak isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “İmar Barışı” düzenlemesinden yararlanmak isteyen ve başvuruda bulunmak isteyen Başkentliler, Numarataj Şube Müdürlüğü’ne gelerek, adreslerini kayıt altına alıyor.

YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR

“Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’’kapsamında uygulanacak olan imar barışı düzenlemesiyleherhangi bir yapı kaydı bulunmayan ya da ruhsata aykırı yapılar için“Yapı Kayıt Belgesi”ni almak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürlüğü’ne başvuruyor.

İmar Barışı’ndan yararlanmak isteyen Başkentlilerin, elektrik, su ve doğalgaz aboneliği alınmasını da sağlayan numarataj kayıt belgesini almaları işlemlerini de kolaylaştırıyor.

NUMARATAJA BAŞVURU SAYISI 5 KAT ARTTI

Numarataj bankolarında günlük ortalama 100 başvuru yapıldığını belirten Numarataj Şube Müdürü Metin Yıldırım, İmar Barışı düzenlemesinin hayata geçtiği Haziran ayı itibariyle bu sayısının 5 kat artarak, günlük 500 kişiye ulaştığını söyledi.

“Binaların nüfus cüzdanı”olarak nitelendirilen Numarataj belgesinin, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı gibi başvurularda istendiğinin altını çizen Yıldırım,“İmar Barışı’ndan faydalanmak isteyen vatandaşların, ilgili kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunmadan önce bize gelip bu belgeyi almaları gerekiyor. İmar Barışı’ndan faydalanacak vatandaşlar, tapu sicil müdürlüğünden alınmış tapu belgesi ve ilçe belediyesinden alınacak vergi ödeme belgesiyle birlikte Numarataj Şubesi’ne müracaat edebilir”dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 31 EKİM

Bu düzenlemeden yararlanabilmek için son başvuru tarihinin31 Ekim 2018olduğu hatırlatan Yıldırım, şu bilgileri verdi:

“Bu düzenleme ile birlikte ruhsatı bulunmayan ya da imar mevzuatına aykırı olan yapılar kayıt altına alınacak. 31 Aralık 2017 tarihinden önce tamamlanan konut ya da iş yerleri, 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvurunun ve istenilen şartların sağlanmış olması durumunda Yapı Kayıt Belgesi almaya hak kazanacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.