"30 Ağustos, milletin tarihe vurduğu bir mühürdür"

"30 Ağustos, milletin tarihe vurduğu bir mühürdür"
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "30 Ağustos, var olma ve yok olma arasında kendisine yol çizmesi gereken bir milletin topyekun şahlanışının eseridir. Milletimizin, vatanını ve devletini her hal ve şartta canı pahasına koruyacağının en büyük delilidir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "30 Ağustos, var olma ve yok olma arasında kendisine yol çizmesi gereken bir milletin topyekun şahlanışının eseridir. Milletimizin, vatanını ve devletini her hal ve şartta canı pahasına koruyacağının en büyük delilidir" dedi.

Bakan Kasapoğlu, Kütahya’nın Dumlupınar ilçesindeki Zafer Bayramı törenlerine katıldı. Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, 30 Ağustos’un, milletin tarihe vurduğu bir mühür olduğunu ifade etti. Kasapoğlu, "Bugün, milletimizin hürriyet ve istiklaline kastedenlere karşı Dumlupınar’da kazandığımız zaferin 97. yıldönümü. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından birinde, Dumlupınar’da sizlerle beraber olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü bu topraklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı topraklardır. Bu topraklar, demir ve çeliğin iman karşısında çaresiz kaldığı; milletimizin istikbaline ve istiklaline can vererek sahip çıktığı topraklardır. Bağımsızlık ruhu, 97 yıl önce burada, kahraman şehitlerimizle ete kemiğe bürünmüş ve sonrasında bu ruh buradan bütün yurda yayılmıştır. Bugün kutladığımız zafer, var olma ve yok olma arasında kendisine yol çizmesi gereken bir milletin topyekun şahlanışının eseridir. Milletimizin, vatanını ve devletini her hal ve şartta canı pahasına koruyacağının en büyük delilidir. Bu büyük mücadelemizin Başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman ordumuzun bütün askerlerini rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Geçmişten bugüne bu toprakları bizlere vatan kılan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum" diye konuştu.

"UMUTLU GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ"

"30 Ağustos’tan bize yalnızca bir zafer değil, ibret ve ilham alınması gereken dersler de miras kalmıştır" diyen Bakan Kasapoğlu, "1071’de ebedi yurdumuz haline gelen Anadolu, 1922’deki Büyük Taarruz’la bir kez daha Türk yurdu olarak tescillenmiştir. Malazgirt’te Alparslan’ın duası; Söğüt’te Osman Gazi’nin göğsünde yeşeren bir tohuma dönüşmüş ve o tohum bir çınara dönüşerek asırlarca ayakta kalmıştır. İşte Dumlupınar’da milletimizin destansı mücadelesiyle o çınara bir kere daha can suyu verilmiştir.26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den top sesleri eşliğinde başlayan Büyük Taarruz, Malazgirt Zaferi’nden tam 851 yıl sonra, kıyamete kadar dimdik ayakta kalacak bir vatana dair milletimizin gösterdiği kararlılığı simgeler. 30 Ağustos ise, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle vatan topraklarının düşman unsurlarından temizlendiği, milletimizin irade, cesaret ve fedakarlıklarının zaferle taçlandığı kutlu günü ifade eder. Milletimizin birliği ve beraberliği, emperyalizmin ördüğü duvarları birer birer yıkmış, bütün dünyanın hayranlıkla andığı bir destanın yazılmasına öncü olmuştur.30 Ağustos, milletimizin tarihe vurduğu mühürdür.30 Ağustos; dünden bugüne uzanan ve bugünden de ebediyete ulaşacak olan kopmaz bir zincirin altın halkasıdır. Kıyamete kadar, İlay-ı Kelimetullah için bu vatana olan sevdamız ve sadakatimiz devam edecek.30 Ağustos’tan bize yalnızca bir zafer değil, ibret ve ilham alınması gereken dersler de miras kalmıştır. Bu dersleri iyi öğrenmek, doğru idrak etmek mecburiyetindeyiz. Çünkü milletimizin varlığını ve değerlerini anlamak, Malazgirt’i, Çaldıran’ı, Çanakkale’yi, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı ve nice zaferlerimizi anlamaktan geçer. Bu kutlu vazife; hem şehitlerimize karşı vefa borcumuz hem de gelecek nesillere karşı namus borcumuzdur. Hamdolsun, bu konuda kesinlikle taviz vermeyen bir gençliğimiz var.Bu diriliş ruhunu diri tuttuğunuz için sizleri yürekten kutluyorum. Sizin gibi vatan evlatları var oldukça, bu büyük istiklal şuuru bu topraklarda yaşadıkça bu milleti hiçbir güç yolundan döndüremeyecektir. Sizlerin verdiğiniz umutla geleceğe yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÖNÜLLÜ ÇALIŞMALARIN MUTLAKA HAYATINIZDA BİR YERİ OLSUN"

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Bakan Kasapoğlu, "Ülkemize ve milletimize kasteden her türlü düşmanlığa karşı İstiklal davamız 97 yıl önce olduğu gibi aynı kararlılıkla yürüyor. Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar, önümüze engel çıkarmaya devam ediyorlar. Dün, topla tüfekle işgale yeltenenler, bugün sosyolojik, ekonomik ve politik yönden her yolu denemeyi sürdürüyorlar. Milli mücadelemiz, asla bitmiş değildir. Fakat dün olduğu gibi bugün de kararlıyız. Bu mücadeleyi de Allah’ın izniyle kazanacağız. Demokrasiye ve adalete sahip çıkarak kazanacağız. Birbirimizin hak ve hukukunu koruyarak kazanacağız. Ülkemize duyduğumuz sadakatin ışığında üreterek, okuyarak, bilgimizi, birikimimizi zenginleştirerek ve her zaman çok çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. Ülkemiz için büyük hedeflerimiz, milletimizin geleceği için çok güzel hayallerimiz var. Bugün bizler sorumluluk makamındayız ve bu mukaddes vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. Yarınlarda bu aziz emanet sizin omuzlarınızda olacak. İnanıyorum ki; içinde bulunduğu çağı yakalamış, düşünen, araştıran ve üreten pırıl pırıl bir gençlik olarak Türkiye’yi en yüksek seviyelere taşıyacaksınız. Yapmanız gereken, şanlı mazimizden ilham alarak gözünüzü atiye çevirmektir. Toplum olarak edindiğimiz birikimlerin ve tecrübelerin sizlere rehber olacağına inanıyorum. Bütün dünya bilir ki biz millet olarak birlik olduğumuzda hiçbir güç karşımızda duramaz. Biz beraber hareket ettikçe hiçbir engel aşılamaz değildir. Tarih, bunun örnekleriyle doludur. Türkiye’nin düşmanlarını kaygılandıran da işte bu sarsılmaz birlik ve bütünlük tablosudur. Bu ülkenin gençlerinin kardeşçe yaşamasını temin etme noktasında ne gerekiyorsa yapacağız. Gençlerimizi içinden çıkılmaz girdaplara sürüklemeye çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bize emanet edilen bu sancağı birbirimize kenetlenerek daima yükseklerde tutacak ve ülkemizi medeniyet seviyesinin ötelerine taşıyacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, bütün varlığımız ve imkanlarımızla sizlerin emrinizdeyiz. Gelin bu imkanları kullanın, proje geliştirin, okuyun, üretin, sivil toplum faaliyetlerine aktif katılım sağlayın. Bakın 2019 Yılını Gönüllülük Yılı ilan ettik. Gönüllü çalışmaların mutlaka hayatınızda bir yeri olsun. El birliğiyle, manevi servetlerimizi geliştirelim. El birliğiyle, sevginin, dayanışmanın, empatinin hakim olduğu bir toplum meydana getirelim. Öte yandan aktif spor yapmayı hayat tarzınız haline getirmek, sağlıklı ve zinde olmanız noktasında çok önemli. Onlarca projeyle ve her ili, her mahalleyi kapsayan yatırımlarla sporun imkanlarını sürekli geliştiriyoruz. Devletimizin sizlere sağladığı imkanları etkin kullanın. Sizler, bizim göz bebeğimizsiniz. Her şey gençlerimiz için, bunu aklınızdan çıkarmayın. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bu inanç ve duygularla, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı gönülden kutluyorum" dedi.

(Hüseyin Efe - Yunus Daşdemir/İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.