Çankaya Belediyesi, üniversite tercihinde bulunacak gençlere ücretsiz danışmanlık desteği verecek

Çankaya Belediyesi, üniversite tercihinde bulunacak gençlere ücretsiz danışmanlık desteği verecek
Eğitim koordinatörleri, 12-26 Temmuz tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılacak destek masasında üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık yapacak.

Çankaya Belediyesi üniversite tercihinde bulunacak gençlere ücretsiz danışmanlık desteği verecek. Uzman eğitim koordinatörleri ile birlikte gerçekleştirilecek destek programında, gençlerin aldıkları puana göre en sağlıklı tercih listesi yapmaları sağlanacak.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girerek baraj puanlarını aşan ve tercih sürecine giren adaylar için Çankaya Belediyesinin destek masası 12-26 Temmuz tarihleri arası Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) açılacak. Danışmanlık hizmeti, eğitim koordinatörleri Bahar Barlas Çankaya, Ali Apaydın ile Çankaya Belediyesi sorumlusu tarafından yürütülecek. Tercih danışmanlığı, ÇSM Gülten Akın Salonu’nda randevu usulüyle 10.00–19.00 saatleri arasında birebir görüşmeler şeklinde yapılacak. Randevular 12 Temmuz’dan itibaren428 20 22numaralı telefondan alınabilecek.

TERCİH, SINAVI KAZANMAK KADAR ÖNEMLİ

En az sınavda başarılı olmak kadar önemli olan tercih listesi hazırlanmasında gençlerin yanında olacaklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Gençlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sınav stresi ile geçen eğitim yılının ardından üniversite hayallerinin ilk anından itibaren onların yanındayız. Bilinçli yapılacak tercih listeleri için gençlerimizi ÇSM’ye bekliyoruz” dedi.

HER ÖĞRENCİYE 40 DAKİKA

Verilecek hizmeti basit bir sıralama ve teknik bir işlem olarak değil, öğrencilerin ilgisi ve sağlıklı bir yaşam projesi üretme süreci olarak gördüklerini ifade eden eğitim koordinatörleri Bahar Barlas Çankaya ve Ali Apaydın ise şöyle konuştu: “Her bir öğrenciyle yaklaşık 40 dakikalık bir görüşme yapmayı uygun buluyoruz. Bu görüşmelerimizde öncelikle öğrencinin ilgisi, yaşam projesi ve üniversite yaşamından beklentileri üzerine ön bilgiler aldıktan sonra, öğrencinin mevcut sınav performansı doğrultusunda söz konusu ilgi, proje ve beklentilerine yanıt verebilecek bölüm önerilerimizi yazılı olarak kendisine sunacağız.” Koordinatörler, görüşmelerde öğrencilerin bizzat bulunmaları gerektiği bilgisini de paylaşarak, yalnızca velilerin geldiği randevuların kabul edilmeyeceğini aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.