Çankaya Belediyesinin kendilerine sunduğu ücretsiz üniversite tercih danışmanlığı hizmetinden 500 öğrenci faydalandı

Çankaya Belediyesinin kendilerine sunduğu ücretsiz üniversite tercih danışmanlığı hizmetinden 500 öğrenci faydalandı
500 öğrenci Çankaya Belediyesinin kendilerine sunduğu ücretsiz üniversite tercih danışmanlığı hizmetinden faydalanarak hayatına yön vermeyi tercih etti.

Çankaya Belediyesinin üniversite tercihinde bulunacak gençler için sunduğu danışmanlık desteği ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü. Destek masasından bugüne kadar 250 kişinin faydalandığını belirten yetkililer randevular da dahil olmak üzere 26 Temmuz’a kadar 250 öğrenciye daha hizmet verecek. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girerek baraj puanlarını aşan ve tercih sürecine giren adaylar için kurulan destek masasında uzman eğitim koordinatörleri öğrencilere yardımcı oluyor.

Danışmanlık hizmeti eğitim koordinatörleri Bahar Barlas Çankaya ve Ali Apaydın tarafından Çağdaş Sanatlar Merkezi Gülten Akın Salonunda 10.00-19.00 saatleri arası veriliyor. Randevu alımlarının dolduğunu belirten Bahar Barlas Çankaya, randevusuz gelen öğrencileri de geri çevirmediklerini belirterek, hafta sonu da dahil olmak üzere 26 Temmuz’a kadar destek masasının açık olduğunu vurguladı.

Yoğun bir taleple karşı karşıya kaldıklarını belirten Barlas şunları söyledi: “Öğrencilerin birçoğu zihni karışık bir şekilde geliyor. Burada sadece aldıkları puana göre teknik bir sıralama yapmıyoruz. Öğrencilerin ilgisi ve sağlıklı bir yaşam projesi için nasıl bir yol haritası çizilmesi gerektiği noktasında yardımcı oluyoruz. Her bir öğrenciyle yaklaşık 40 dakika görüşüyoruz. Bu görüşmelerimizde öncelikle öğrencinin ilgisi, yaşam projesi ve üniversite yaşamından beklentileri üzerine ön bilgiler aldıktan sonra, öğrencinin mevcut sınav performansı doğrultusunda söz konusu ilgi, proje ve beklentilerine yanıt verebilecek bölüm önerilerimizi yazılı olarak kendisine sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.