UEFA Avrupa Ligi: Başakşehir Roma'da bozguna uğradı: 4-0

UEFA Avrupa Ligi: Başakşehir Roma'da bozguna uğradı: 4-0
Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk hafta mücadelesinde deplasmanda İtalyan ekibi Roma'ya 4-0 yenildi.

Stat: Roma Olimpiyat

Hakemler: Xavier Estrada Fernandez, Roberto Alonso, Teodoro Sobrino (İspanya)

Roma: Pau Lopez, Spinazzola, Fazio, Juan Jesus, Kolarov, Diawara, Cristante (Dk. 72 Veretout), Kluivert, Zaniolo, Pastore (Dk. 64 Pellegrini), Dzeko (Dk. 74 Kalinic)

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Ponck, Mahmut Tekdemir, Clichy, Aleksic (Dk. 69 Azubuike), Mehmet Topal, İrfan Can Kahveci, Visca, Arda Turan (Dk. 64 Crivelli), Gulbrandsen (Dk. 77 Demba Ba)

Goller: Dk. 42 Caicara (Kendi kalesine), Dk. 57 Dzeko, Dk. 71 Zaniolo, Dk. 90+3 Kluivert (Roma)

Sarı kartlar: Dk. 65 Juan Jesus, Dk. 73 Veretout (Roma)

ROMA (AA) - Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk hafta mücadelesinde deplasmanda İtalyan ekibi Roma'ya 4-0 yenildi.

49. dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Pastore'nin ara pasına hareketlenen Dzeko, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı, kaleci Mert Günok topu çelerek gole izin vermedi.

55. dakikada, Roma'nın Bosna Hersekli golcüsü Dzeko, bir kez daha kaleci Günok ile karşı karşıya kaldı. Mert Günok, yaptığı kurtarışla Roma'nın farkı ikiye çıkarmasını önledi.

57. dakikada sol kanattan gelişen Roma atağında Zaniolo, Mehmet Topal'ı çalımlayarak geçtikten sonra Mert Günok ile karşı karşıya pozisyondayken altıpas üzerindeki Dzeko'ya topu çıkardı. Edin Dzeko da meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 2-0.

71. dakikadaki Roma hücumunda ceza sahasına paslarla giren sarı-kırmızılı oyunculardan Dzeko, topu müsait durumdaki Nicolo Zaniolo'ya çıkardı. Zaniolo da sol ayakla yaptığı plase vuruşla topu Günok'un sağından ağlara gönderdi: 3-0.

79. dakikadaki Medipol Başakşehir atağında soldan yapılan ortaya yükselerek kafa vuruşu yapan Demba Ba'nın şutunda kaleci Pau Lopez, zorlanmadan topu kurtardı.

88. dakikada Pellegrini'nin derinlemesine hareketlenen Kalinic, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaparken, kaleci Mert Günok topu çeldi. İkinci kez topu önünde bulan Kalinic, bir kez daha vurdu, Günok bir kez daha gole izin vermedi.

90+3. dakikada sol kanattan Medipol Başakşehir ceza sahasına giren Justin Kluivert, rakibi Caiçara'yı ekarte ederek çektiği şutta topu filelere gitti: 4-0

Karşılaşma, Roma'nın 4-0 üstünülüğüyle tamamlandı.

Bu arada, Roma'ya iki sezon önce Medipol Başakşehir'den transfer olan ve sakatlığı sebebiyle Roma formasını bu akşam giyemeyen milli futbolcu Cengiz Ünder, maç öncesi iki takımın maskotları "Bozbaykuş" ve "Roma Kurdu" ile fotoğraf çektirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.