Sincan Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ünlü şairleri, Sincanlı şiir severlerle buluşturdu

Sincan Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ünlü şairleri, Sincanlı şiir severlerle buluşturdu
Sincan Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Televizyon Programcısı ve Şair Serdar Tuncer ve Şair-Akademisyen Nurullah Genç vatandaşla buluştu.

Televizyon Programcısı ve Şair Serdar Tuncer’in sunuculuğunu yaptığı “Şiir Kalbe Düşünce” adlı program büyük bir ilgi ile karşılandı.

Programda şiir ile ilgili gençlere tavsiyelerde bulunan Tuncer, şiirin bağırarak okunmayacağını söyledi. Tuncer “İlkokulda katıldığım şiir yarışmasından elendim. Çünkü bağırarak şiir okumamıştım. Oysaki şiir, sakince okunmalı” dedi. Bazı gençlerin Türkçeyi katlettiğini belirten Tuncer “Kelime haznesi geniş olmayan yeni nesil, maalesef güzel konuşamıyor. Türkçeyi ne kadar güzel konuşursanız, yaptığınız iş o kadar güzel olur” dedi.

“ŞİİR OKUMAYI BECEREMEYENLER, YAŞAMAYI DA BECEREMEZ”

Rüstem Altunbaş Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programının konuğu ise Şair ve Akademisyen Nurullah Genç oldu. Yağmur isimli naatı Peygamber Efendimize (S.A.V) ithafen yazan Genç, çocukluk yıllarından ve gençlik dönemlerinden bahsederek, şiirin önemine vurgu yaptı. Çocukların artık şairlerin değil, dizi oyuncularının isimlerini bildiğini belirten Genç, şiirlerin gönüle girmenin en kolay yolu olduğunu söyledi. Genç ayrıca, “Şiir okumayı beceremeyenler, yaşamayı da beceremezler” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.