Kahramankazan'da “2. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Sempozyumu” başladı

Kahramankazan'da “2. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Sempozyumu” başladı
Kahramankazan Belediyesi ve Başkent Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “2. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Sempozyumu” başladı.

Kahramankazan Belediyesi ve B:aşkent Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “2. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Sempozyumu” başladı. Sempozyumun açılış programına Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliği yaptığı sempozyum 3 gün sürecek. Yurt içi ve yurt dışından yerli ve yabancı akademisyenler katıldığı sempozyumda,katılımcılar konuya ilişkin akademik sunumlar yapacak.

Kahramankazan’daki değişimi anlattı

Başkan Ertürk,Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulu’nun Kahramankazan'da açılan ilk üniversite olduğunu belirterek, yüksekokulun ilçelerine olan katkılarından bahsetti. Ertürk,“Kahramankazan büyük bir sanayi bölgesi 3214 işletmemiz var. 67 bin çalışanımız var. Kahramankazan son yıllarda çok büyük bir yatırım merkezi oldu. Kanal İstanbul’dan sonra 6 milyar dolarlık yaklaşık 25 bin kişinin istihdam edileceği Savunma Sanayi ve Havacılık Kümelenmesi Kahramankazan’da kurulacak. Önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak Ankara-Kahramankazan yolunun yenilenmesi ve Kahramankazan-Esenboğa arasına yeni bir yol yapılması çalışmaları ile ilçemiz daha da stratejik bir konuma yerleşecek. Sempozyumumuzun Kahramankazan’a, Ankara’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum.”Rektör Haberal da, üniversite sanayi işbirliğine değinerek, "Üniversitelerin ana görevi, eğitim ve araştırma yapmak" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.