Pursaklar'da Ev hanımlarına yönelik ödüllü yemek yarışmasının bu yıl ikincisi yapıldı

Pursaklar'da Ev hanımlarına yönelik ödüllü yemek yarışmasının bu yıl ikincisi yapıldı
2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali kapsamında Pursaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeev hanımlarına yönelik düzenlenen yemek yarışmasında hanımlar hünerlerini sergiledi

Belediye Başkanı Selçuk Çetin de yarışmacıları ziyaret ederek yemeklerin tadına baktı.

İkişer kişiden oluşan 31 yarışmacı, Pursaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 20 dakikada yaptığı Anadolu’ya ait yöresel lezzetlerle jürinin huzuruna çıktı. Profesyonel Aşçılar Derneği’nin usta aşçıları yapılan yemekleri titizlikle inceleyip sunumdan lezzete kadar birçok konuda değerlendirme yaparak not verdi. Yarışmacıları ve jüri üyelerini ziyaret edip yemekleri tadan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Türkiye’nin değişik illerinden gelen yarışmacılardan dolayı memnun olduğunu belirterek “Türkiye’nin değişik illerinden gelen hemşerilerimiz bizim için baş tacı. Hepsine teşekkür ediyoruz.Geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini burada bir kez daha yaşatıyoruz” dedi. Pazar günü sonuçları açıklanacak olan yemek yarışmasında birinci olan ev hanımına 2 bin, ikinci olana bin, üçüncü olana ise 500 TL ödül verilecek.

Ankara temalı fotoğraf sergisi açıldı

Yemek yarışmasının ardından Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Ankara ve Kedi” temalı fotoğraf yarışmasının sergi açılışını yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ankara kedisinin önemine vurgu yaptı. Başkan Çetin, “İngiliz kraliyet saraylarında bile bizim kedimiz var ama biz bunun değerini tam manası ile bilmiyoruz. Kaybolmaya yüz tutan değerimizi kaybetmemek adına burada biz hem Ankara kedisini çoğaltacağız hem de hayvan sevgisini teşvik etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.Fotoğraf sergisini gezen Selçuk Çetin sergilenen fotoğrafları tek tek inceleyip yarışmaya katılan herkese teşekkür etti. Fotoğraf yarışmasında birinciliği Emrah Yorulmaz, ikinciliği Aynur Bostan, üçüncülüğü Aykut Gören ve mansiyon ödülünü ise Erol Yılmaz isimli yarışmacılar kazandı. Yarışmacılara ödülleri 8 Ekim Pazar günü saat 14.00’da Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezindeki ödül töreninde verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.