20 İTFAİYECİ, TSK’DAN KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOAKTİF VE NÜKLEER KİRLENMEYE MÜDAHALE EĞİTİMİ ALDI

20 İTFAİYECİ,  TSK’DAN KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOAKTİF VE NÜKLEER KİRLENMEYE MÜDAHALE EĞİTİMİ ALDI
ANKARA İTFAİYESİ'NİN ARAÇ FİLOSUNDA BULUNAN “HAZMAT ARACI”, KİMYASAL KİRLENMELERE MÜDAHALE EDEBİLECEK EKİPMANA SAHİP

Ankara itfaiye Teşkilatı'nda görevli itfaiyeciler, Türk Silahlı Kuvvetleri uzmanlarından, kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer kirlenmeye müdahale eğitimi aldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli 20 itfaiyeci, Konya’daki Türk Silahlı Kuvvetleri’ninKimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer Tehlikeli Maddeler Okulu ve Eğitim Merkezi’nde bir hafta süren kurs programına katıldı.

20 kişilik grup, merkezde eğitim uzmanlarınca verilen kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer silahlarla yapılması muhtemel saldırılarda alınacak tedbirler, kirlenmenin giderilmesi ve yaralıların kurtarılmasıyla ilgili konuların teorik ve pratik olarak işlendiği eğitim programını başarıyla tamamladı.

Program kapsamında, muhtemelkimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer(KBRN) saldırılarına müdahalede uygulanması gereken yöntemler, yaşanacak kirlenmede can kaybının en aza indirilmesi için alınacak güvenlik önlemleri ile saldırıda kullanılan maddenin etkisini giderecek teknolojiye sahip araç ve gerecin kullanımı, katılımcılara ayrıntılarıyla öğretildi.

Ankara İtfaiyesi yetkilileri, tüm hizmetlerde olduğu gibi, KBRN ile mücadele ekibinin de bilgi ve teçhizatla donatıldığını belirterek, Ankara İtfaiyesi'nin araç filosunda bulunan "Hazmat Aracı"nın da söz konusu tehlikeli madde kirliliklerine müdahale edebilecek donanıma sahip olduğunu belirttiler.

Koruyucu kıyafetler ve özel maddelerin bulunduğu“Hazmat Aracı”,kirlenmenin olduğu ortamda görevli personelin koruma altında çalışmasını ve kirlenmeye maruz kalan yaralıların en az hasarla sağlık ekiplerine ulaştırılmasını sağlayacak sistemleri bulunduruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.