Çankaya Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 2 haftadır misafir ettiği eşek ve sıpasını uğurladı

Çankaya Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 2 haftadır misafir ettiği eşek ve sıpasını uğurladı
Anne eşeğe ‘Kadife’ sıpasına ise ‘Güllüşah’ ismini veren barınak çalışanları, son kontrolün ardından Kadife ve Güllüşah’ı yeni sahibi çifti Bülent Yeler’e teslim etti.

Sokakta kalan her hayvana sahip çıkan Çankaya Belediyesi, 16 gündür eşek ve sıpasını barınakta misafir etti. Barınak çalışanları anne eşeğe ‘Kadife’ sıpasına ise ‘Güllüşah ismini verdi. Kadife ile Güllüşah 16 günün ardından yeni sahipleri ile barınağa veda etti.

İki hafta önce Bilkent’te boş bir arazi içerisinde bulunan ve Çankaya Belediyesi görevlileri tarafından barınağa getirilen Kadife ve Güllüşah’ın gerekli tedavilerinin tamamlandığını belirten uzman veterinerler, “Annenin gözünde enfeksiyon, sıpada ise açık yara tespitlerimiz olmuştu. Gerekli tedavilerini yaptık” dedi.

Ankara’da küçükbaş ve büyükbaş besicilik yapan Mühyeli Bülent Yeler gazete haberlerinden sahipsiz eşek ve sıpası olduğunu öğrendiğini ve Çankaya Belediyesi ile irtibata geçtiğini söyleyerek süreci şöyle anlattı: “Çankaya Belediyesi yetkilileri çiftliğime gelip kontrol etti. Eşek ve sıpasına uygun bir alan olduğunu görünce sahiplenmemi uygun gördüler. Yıllardır hayvanlarla iç içeyiz Kadife ve Güllüşah da artık bizim çiftliğimizin birer üyesi olacak. Çankaya Belediyesine teşekkür ediyorum”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.