Altındağ Belediyesi tarafından organize edilen “15 Temmuz anma etkinlikleri” bugün başladı

Altındağ Belediyesi tarafından organize edilen “15 Temmuz anma etkinlikleri” bugün başladı
15 Temmuz şehitlerinin kabirlerinin ziyareti ile başlayan program, 15 Temmuz sergisinin açılışı ile devam etti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, daha sonra 15 Temmuz Gazisi Oğuz Yıldırım ile Abdullah Uysal’ı ve 15 Temmuz şehidi İbrahim Ateş’in ailesini ziyaret etti.

Altındağ’ın şehitleri kabirleri başında anıldı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sabah saatlerinde önce Ankara Valiliği tarafından Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen 15 Temmuz anma törenine katıldı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Ankara Valisi Ercan Topaca’nın konuştuğu törende, şehit yakınları da yer aldı. Duygu dolu anların yaşandığı törende şehitler için dualar okundu. Konuşmaların ardından şehit kabirlerini ziyaret eden Başkan Tiryaki, kabir başında dua etti, şehit yakınlarına tekrar başsağlığı diledi.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde 15 Temmuz sergisi

Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen törenin ardından Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sergi Salonu’na geçen Başkan Tiryaki, Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ilebirlikte 15 Temmuz resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen sergiye Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu’nun yanı sıra, Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ile birlikte ilçe teşkilatı, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, bugün itibariyle Türkiye’nin her yerinde 15 Temmuz anma etkinliklerinin başlatıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz 2016 milletimizin yeniden dirilişinin ve demokrasiye sahip çıkışının tarihi ve miladı olmuştur. Vatan hainleri emellerine ulaşamamış, Türkiye bu zor günlerinden üstesinden gelmeyi başarmış, Türk milleti tek vücut olmuştur. Bu hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde kahraman şehit ve gazilerimizi andığımız etkinliklerde bir araya geliyoruz. Altındağ Belediyesi’nce organize edilen 15 Temmuz resim sergisi vesilesi ileşehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum”

Veysel Tiryaki: “ Asla unutmayacağız, unutturmayacağız”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, tüm Türkiye’de olduğu gibi Altındağ’da da 15 Temmuz’un farklı etkinliklerle anılacağını söyleyerek, şöyle konuştu:

“Türkiye’yi karanlık günlere mahkum etmek isteyenlere, Türk milleti tokat gibi cevap verdi. Türk halkı, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine cesaretle ve canı pahasına direndi. Cumhuriyet tarihinin belki de en uzun ve karanlık gecesi, Türk Milleti'nin cesareti ve direnişiyle aydınlandı. Kahraman Türk milletinin gücünü yalnızca darbe girişimini yapan vatan hainleri değil, tüm dünya gördü.Türk milleti bir destan daha yazdı. Vatanı için kendini kurşunların, tankların önüne siper eden kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

15 Temmuz’un birinci yıldönümünde, biz de Altındağ Belediyesi olarak etkinlikler düzenleyeceğiz ve Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde düzenlenen etkinliklere katılım göstereceğiz. Yıl boyunca ziyaret ettiğimiz şehit aileleri ile gazilerimizi bu hafta yalnız bırakmayacağız“

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.