Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanlığı Beypazarı'nda ‘’Yaşayan Bilim’’ projesini düzenledi

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanlığı Beypazarı'nda ‘’Yaşayan Bilim’’ projesini düzenledi
Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanlığının bir projesi olarak hayata geçen ‘’Yaşayan Bilim’’ projesi katılımcılarına...

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanlığının bir projesi olarak hayata geçen ‘’Yaşayan Bilim’’ projesi katılımcılarına 21. yüzyıl becerileri olarak tanımlanan; iletişim kurabilme, işbirlikli çalışabilme, uyum sağlayabilme, problem çözebilme, üst düzey düşünebilme, kendi kendini yönetebilme ve geliştirebilme becerileri kazandırarak, buna ek olarak alan ve meslek seçmelerinde yol gösterici olmaktır.

Bu projede Beypazarı’nın seçilmesinin nedeni Ankara’nın tarihi ve jeolojik anlamda en değerli ilçelerinden biri olan şehrimizde doğa bilimleri uygulamaları açısından tipik bir açık hava laboratuvarı niteliğindedir. Ayrıca tarihi ve kültürel zenginlikleri ile göz kamaştırıcıdır. Buradaki Yaşayan Müzeyi, Hamam Müzesini, Kent Tarihi Müzesini, yapacağımız kuş gözlemini bunlara örnek olarak gösterebiliriz.Bu bağlamda proje kapsamında katılımcıların doğal ortamda bilginin doğasını kavrayacakları, etkinliklerle disiplinlerarası çalışmalar yaparak bilimsel düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak ve bilime olan bakış açılarını ve ilgilerini geliştirmek amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında hedef kitlenin en iyi şekilde yetişmesi için bilgiyi ilk kaynağından elde ederek kazandığı bilgileri gerçek hayatta karşılaşacağı problemlerin çözümünde etkili şekilde kullanabilen ve bilgiyi üreten; fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla katılımcıların doğal ortamda farklı disiplinlere ait bilgileri yaparak yaşayarak elde etmeleri ve bu sayede kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Doğada gözlem yapma, arazi çalışması, deneysel çalışma gibi etkinliklere ağırlık verilecek, ayrıca drama ve grup çalışmalarını içeren faaliyetlerde bulunulacak, katılımcıların kendini ifade etme gibi becerilerinin gelişmesi de sağlanacaktır.

Planlamış olduğumuz bu projede, Astronomi çatısı altında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Mühendislik ve Sanatın bir arada kullanılabileceği farklı disiplinleri bütünleştiren etkinliklere yer verilerek katılımcıların inovasyon kabiliyetinin gelişmesi sağlanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.