BAŞKAN TUNA’DAN ÇOCUKLARA MESAJ

BAŞKAN TUNA’DAN ÇOCUKLARA MESAJ
Ankara Büyükşehir Belediyesi “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” kapsamında Sincan Altınordu Layika Akbilek İlkokulu’nda çeşitli etkinlikler düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, çocuklar hayvanlarla iç içe zaman geçirme imkanı buldu.

AMAÇ HAYVAN HAKLARI KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK

Özellikle çocukların hayvanlarla temas kurmasını sağlamak, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte; yüz boyamadan palyaço oyunlarına, K-9 Arama Kurtarma köpeklerinin gösterilerinden çeşitli yarışmalara kadar birbirinden renkli aktiviteler yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin okul bahçesinde kurduğu mini hayvanat bahçesi sayesinde birçok çocuk, Tavşandan Ankara kedisine, Tavus kuşundan Papağana, Bıldırcından Ankara keçisine kadar çok sayıda hayvanla ilk kez tanıştı. Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın dakatıldığı etkinlikte çocuklar da aileleriyle birlikte renkli bir gün geçirdi.

BAŞKAN TUNA’DAN ÇOCUKLARA MESAJ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın hayvanlara karşıkötü muameleninönüne geçecek bilinci oluşturmak amacıyla erken yaşta öğretici oyun ve eğlenceler düzenlenmesi yönünde talimat verdiğini belirten Büyükşehir BelediyesiSağlık İşleri Daire Başkanı Paşa Enver Baysa,“Hayvan hakları başta olmak üzere çocuklarımızla hayvan sevgisini yaşamak ve yaşatmak için biraraya gelmeyi sürdüreceğiz”dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin okullara ayrıca inşaat, çevre ve park düzenlemesi, ağaç dikimi, kasis, asfalt ve kırtasiye yardımları yaptığını söyleyen Okul Müdürü Mehmet Şahin de,“Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyorum. Hayvan sevgisini kitaplarla anlatmak mümkün değil. Bu tür organizasyonlar çocuklara çok faydalı oluyor”diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SOKAK HAYVANLARINA SIKI TAKİP

2013 yılından itibaren sokak hayvanlarının sağlık hizmetleri için Büyükşehir Belediyesi ile süresiz protokol imzaladıklarını ifade eden Veteriner Hekimler Odası Başkanı Oytun Okan Şenel ise şöyle konuştu:

“Hayvan haklarını korumaya yönelik yapılan bu programı düzenleyen, çocukları mutlu eden, hayvan sevgisini aşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyorum. Binlerce hayvan Büyükşehir Belediyesi sayesinde sağlık hizmeti alıyor. Tedavi masraflarını da Büyükşehir Belediyesi üstleniyor.”

ÇOCUKLAR HAYVAN KORKUSUNU YENDİ

Çocuğunun hayvanlardan korktuğunu ancak bu etkinlik sayesinde korkusunu yendiğine dikkat çeken Özlem Çiftçi de,“Çocuğum hayvanlarla yakın temas kurarak bir nebzede olsa yakınlaşma fırsatı buldu. Hayvanlardan korkmasına rağmen bu etkinlik okula hevesle gelmesini sağladı. Çocuklar hayvanlarla zaman geçirmekten çok keyif aldı. Başkan Tuna’ya hayvanlara verdiği değerden dolayı ve bu etkinlikleri düzenlediği için teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.