15 Temmuz’da en çok şehit veren ilçe olarak tarihe geçen Keçiören, şehitlerinin adlarını bir anıtla ölümsüzleştirdi

15 Temmuz’da en çok şehit veren ilçe olarak tarihe geçen Keçiören, şehitlerinin adlarını bir anıtla ölümsüzleştirdi
Keçiören Belediyesi tarafından şehitlerin aziz hatırasını sonsuza dek yaşatmak için yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışı, hain darbe girişiminin yıl dönümünde gerçekleştirildi.

Anıtın açılış törenine Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ev sahibi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanı sıra, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri, gaziler ve aileleri, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ve Aydın Ünal, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Irak Kerkük’ten gelen Türkmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DOMBRA ŞARKISI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde olduğu gibi yine Keçiören meydanlarına akan vatandaşlar, ellerinde salladıkları Türk bayrakları ile birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneğini sergilediler. Program önce sela, ardından şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Kazakistan’dan anıtın açılışı için gelen Süyinbay Sazı Topluluğu konser verirken, Dombra şarkısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazılan sözleriyle söyleyerek vatandaşlardan büyük alkış aldı.

2016 yılında olduğu gibi bu sene de 15 Temmuz’da millet ile kol kola, omuz omuza bir arada bulunduklarını belirten Tuğrul Türkeş, “O gün acılı ve zorlu bir gün oldu. Kayıplarımız oldu. Kayıplarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız. Olmaz, ama ola ki bir gün şehitlerimiz ve 15 Temmuz aklımızdan çıkarsa, gelecek nesillere o günü unutturmamak adına şehitler anıtlarını yaptık” dedi.

FETÖ’DEN HESAP SORACAĞIZ

15 Temmuz direnişinin büyüklüğünün meşru olmasından geldiğini ifade eden Türkeş, “Tankla, topla, tüfekle üzerimize geldiler. Buna rağmen o zor şartlarda güzel milletimiz eline bir çakı bıçağı dahi almayı düşünmedi. Sadece canlarını ortaya koyup siper ederek bu hainlere ‘Biz millet olarak bu müdahaleyi sizlere yaptırmayız’ dediler. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Türkeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizim 249 şehidimiz, 2 bin 300’ün üzerinde gazimiz var. Ama FETÖ’cülerde bir zayiat olmadı, çünkü biz onlardan adalet ile hesap soracağız” sözünü hatırlatarak, “Biz adiliz, adalet ile hesap sorarız. Eğer adaletli olmazsak zalim oluruz. 15 Temmuz’u Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan ettik. Her yıl bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Artık yarınlara daha güçlü bakıyoruz. Bu millet böyle bir tehlike karşısında boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya gösterdi” mesajını verdi. Türkeş, konuşmasının sonunda 15 Temmuz’u anma etkinliklerinin sloganı “Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız”ı vatandaşlar ile birlikte söyledi.

KEÇİÖRENLİ OLMAKTAN GURUR DUYDUK

Milletvekili Aydın Ünal ise, bir Ankaralı olarak 16 Temmuz sabahında Ankaralı ve Keçiörenli kardeşleri ile gurur duyduğunu kaydederek, “O gün TBMM’ye giden ilk milletvekilleri ben, Ahmet Gündoğdu ve Jülide Sarıeroğlu idi. O gün Meclis’teki emniyet mensubumuz ‘Bugün Meclis’i açarsak, açık hedef haline geliriz. Meclis’i savunacak silahımız yok’ dedi. Ahmet Gündoğdu da ‘Biz bugün Meclis’i ölümüne savunacağız’ diye yanıt verdi. Bu söz bizleri daha çok motive etti. Bir kez daha Keçiörenli olmaktan gurur duyduk. Biz bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze aşık bir milletiz” dedi. Uğur Bulut da, 15 Temmuz’da üzerlerine düşen görevi yaptıkları için Keçiören olarak onur ve gurur duyduklarını dile getirerek, “ O gece FETÖ ile mücadelede en fazla şehit ve gazi veren ilçe olduk. Bu onur ve gururun yaşatılmasına vesile olacak anıtımızın Keçiören’e hayırlı olmasını diliyor, anıtı yaptıran Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZ 80 MİLYONUN KALBİNDE YAŞIYOR

Keçiören’in 11 Temmuz’dan bugüne Şehitler Anıtı önünde demokrasi nöbeti tuttuğunu hatırlatan Başkan Mustafa Ak ise, “15 Temmuz Türkiye için artık bir milattır, bir dönüm noktasıdır. O gece, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yeniden diriliştir. Bu ülkenin teslim alınamayacağının en net fotoğrafıdır. Tıpkı Çanakkale'dekiler gibi geri dönmeyi düşünmeyenlerin destanıdır. O destanı, şahadete koşarak giden bu millet yazdı” dedi. Keçiören’in 15 Temmuz’da Türkiye’nin hem en fazla şehit veren hem de ilk şehidi veren ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü: “27 şehit, 236 gazimiz var. O gece Keçiören,başta Jandarma, Külliye, Emniyet, Türksat, Genelkurmay, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi olmak üzere Ankara'nın her noktasında milli direnişe katılarak, işgal ve iç savaş isteyen hainlere, karşı durdu.Buna bizzat şahit olduk. Türkiye'nin ilk şehidi Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın Genelkurmay'da şehit düştüğünde, henüz direniş dalga dalga büyümemişti. O, ilk kıvılcımı ateşleyenlerden oldu. Şehitlerimiz Mehmet Vurel, Beytullah Yeşilay, Fırat Bulut, Murat İnci, Mustafa Avcu, Osman Arslan, Suat Akıncı, Serhat Önder, Selim Cansız, Fazıl Gürs, Necati Sayın, Cengiz Polat, Erhan Dural, Davut Karaçam Genelkurmay'da, Hüseyin Güntekin, Halil Işılar Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde, Özgür Gencer Millet Camii önünde,Resul Rüstem Perçin Jandarma Genel Komutanlığı’nda, Volkan Pilavcı, Köksal Kaşaltı, Erkan Er Külliye'de,Ahmet Özsoy TÜRKSAT'ta,en genç şehidimiz Uhud Kadir Işık İçişleri Bakanlığı önünde,Demet Sezen, Fevzi Başaran, Murat Ellik, Erol İnce Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde hainlerin hedefi oldu. Onlar, tıpkı Türkiye'nin 249 şehidi gibi ölmediler, 80 milyonun kalbinde yaşıyorlar.”

15 TEMMUZ ZAFERİNİ GELECEK NESİLLERE ANLATACAK

21 şehidimiz sivil, yani silahsız olduğuna işaret eden Başkan Ak, “Sadece imanıyla ve yüreğiyle mücadelesini verdi. Şehit polisimiz Fırat Bulut'un annesi diyor ki ‘Oğlum o kadar korkusuzdu ki çelik yeleği bile zorla giydirirlerdi. En sonunda canını siper etti ülkesi için’. Şehidimiz Volkan Pilavcı, ‘Uyuma Ankara, uyursan bir daha uyanamazsın’ diyerek sokağa çıkıyor. İşte biz o gece milyonların uyumaması sayesinde, yeniden aydınlığa uyandık” dedi. Kendilerine düşen görevin 15 Temmuz’da milletin kazandığı zaferi gelecek nesillere anlatmak ve bu direnişi yaşatmak olduğunu vurgulayan Mustafa Ak, bu amaçla Keçiören’in aziz şehitlerinin fotoğrafları ve isimlerinin yer aldığı anıtı inşa ettiklerini söyledi. Anıt ile ilgili tanıtıcı bilgiler de veren Başkan Ak, “Anıtımızda altın rengindeki ana formumuzun her bir şeridi bir şehidimizi simgeliyor. Ve bu şeritler en tepede yükselen Türkiye yıldızını oluşturuyor. Ana formu destekleyen ve ayakta tutan 4 yan formumuzda ise 4 temel ilkemiz yer alıyor. Her bir yan formun üzerinde kabartma olarak ‘tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet’ yazıyor. Kaide hariç 15 Temmuz'a gönderme olarak 15 m yüksekliğindeki anıtımızı, o gece şehit olan 27 Keçiörenli kahramana ve Türkiye'nin 249 kahramanına ithaf ediyor, ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere de armağan ediyoruz. Rabbim inşallah bir daha tekrarını yaşatmasın. Biz birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi koruduğumuz sürece; iç ve dış hainler bozguna uğramaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.

UŞAK’TAN ŞEHİTLER İÇİN KOŞTU

Törene Uşak’tan Ankara’ya toplam 368 km’lik yolu Keçiören’in 15 Temmuz şehitleri için koşan Milli Atlet Akın Yeniceli de katıldı. 4 gün süren anlamlı koşusunu 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde noktalayan Akın Yeniceli’ye Keçiören’in 27 şehidinin fotoğrafının yer aldığı tabloyu hediye eden ve Cumhuriyet altını takan Başkan Ak, “Milli olan, yerli olan her şeyin sevdalısıyız. Bugün aramızda milli bir amaç için yola çıkan milli bir sporcumuz var. ‘15 Temmuz Keçiören Şehitleri için Koşuyorum’ yazan formasıyla Uşak'tan yola çıkan ve 368 km koşan Milli Atletimiz Sayın Akın Yeniceli'ye de teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yeniceli de, Başkan Ak’a Türk bayrağı vererek, “Uşak’tan Ankara’ya başta 15 Temmuz’un Keçiörenli şehitleri olmak üzere bütün 15 Temmuz şehitleri için koştum. Bana vermiş olduğu destek için Başkan Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol heyeti kurdele keserek 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.