0.49 Araba Kredisi Kullanılan Firmalar: İndirimli Araba Kredisi Ne Kadar?

0.49 Araba Kredisi Kullanılan Firmalar: İndirimli Araba Kredisi Ne Kadar?
Yüzde 0.49 faiz oranlı taşıt kredisi kullandıran firmalar merak ediliyor. İndirimli taşıt kredisi kampanyalarından faydalanarak sıfır kilometre bir arabaya sahip olmak isteyenler kampanyanın detaylarını araştırmaya devam ediyor.

0.49 Araba Kredisi Kullanılan Firmalar: İndirimli Araba Kredisi Ne Kadar?

Yüzde 0.49 faiz oranlı taşıt kredisi kullandıran firmalar merak ediliyor. İndirimli taşıt kredisi kampanyalarından faydalanarak sıfır kilometre bir arabaya sahip olmak isteyenler kampanyanın detaylarını araştırmaya devam ediyor. Türkiye'de Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından 26 Eylül tarihinde duyurulan ve otomotiv sektörüne yönelik yerli üretime özel işbirlikleri, Türkiye sınırları içinde üretim yapan pek çok binek ve ticari araç markasını kapsamaktadır.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarından ortaklaşa yapılan açıklamaya göre  binek araçlar için 50 bin ila 120 bin TL arasında 18 - 36 ay vadeli yüzde 0.49 faiz oranlı taşıt kredisi sunulmaktadır. Bununla birlikte bankalar ticari araçlara yönelik de düşük faiz oranlı kredi kullandırmaktadır. Bu kapsamda Türkiye'de üretilen ticari araçlar için 72 bin 500 bin TL fiyatları arasında 30 - 60 ay vade seçeneğine göre yüzde 0.49 faiz oranı uygulanmaktadır. Kredi koşulları anlaşmalı olan markanın prosedürlerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Düşük faizli araç kredisi hangi markalarda geçerli?

Kamu bankaları tarafından ortaklaşa yapılan açıklamada, ilk olarak Türkiye'de üretim yapan 8 otomotiv markası ile anlaşma yapıldığı duyurulsa da sonraki süreçte kampanyaya katılan firmaların sayısı artmıştır. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından sıfır kilometre binek ve ticari araç sahibi olmak isteyen müşterilerin kullanımına sunulan yüzde 0.49 faiz oranlı taşıt kredisi kapsamında araç satın alınabilen firmalar şunlardan oluşmaktadır:

·        Binek otomobil markaları: Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais, Toyota

·        Ticari sınıf araç markaları: Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa, Otokar, BMC ve Mercedes Benz

Araba Kredisi Faiz Oranları Ne Kadar?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından düzenlenen yerli üretime destek taşıt kredisi kampanyasında anlaşma sağlanan araba markalarıyla Türkiye'de üretilen binek araçlar için 50 bin lira ile 120 bin lira arası, ticari araçlar için ise 72 bin ile 500 bin TL arası çekilecek kredilerde yüzde 0.49 faiz oranı uygulanmaktadır. Bununla birlikte markaların belirlediği prosedürlere göre kamu bankalarından bu kampanyada kullanılan kredi faiz oranları yüzde 0.69 oranına kadar çıkabilmektedir. Kredi faiz oranı markadan markaya göre değişiklik gösterebilmektedir.

Yüzde 0.49 Taşıt Kredisi Hangi Araçlarda Kullanılır?

Türkiye'de üretilen otomobil modelleri arasında yüzde 0.49 faiz oranlı taşıt kredisi kullanmak isteyen banka müşterileri, binek araçlar için Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais, Toyota markalarının sıfır kilometre üretilen modellerinde bu kredi faiz oranından yararlanabilmektedir. Bu araçlar için bankadan 50 bin lira ile 120 bin lira arası faiz çekilebilmektedir. Bu tutardaki krediler için 18 ay ile 36 ay arası vade seçeneği bulunmaktadır. Bankaların sundukları yüzde 0.49 faiz oranlı kredi arabanın markasına göre farklılık gösterebildiği için yüzde 0.69 faiz oranına kadar çıkabilmektedir.

İndirimli Araba Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından kamuoyuna açıklanan yerli üretime destek düşük faizli taşıt kredisi kampanyasından önce bu kamu bankalarının müşterilerine sundukları taşıt kredilerinde 500 TL kredi tahsis ücreti ve yüzde 1.44 ila 1.45 arasında faiz uygulanmaktaydı. 26 Eylül tarihinde yapılan ortaklaşa duyuru ile birlikte başlatılan kampanyayla birlikte taşıt kredisinde kullanılan faiz oranları yüzde 0.49 ila 0.69 bandına çekilirken, aylık taksitlerde ödemeler de yaklaşık 500 TL kadar düşmüş olmaktadır.

Kamu bankalarından yerli üretime destek taşıt kredisi kullanmak isteyen müşterilerin, binek ve ticari araçlar için 100 bin TL kredi talebinde bulunması durumunda ve 36 ay geri ödeme vadesi seçmeleri halinde kredinin geri hesaplaması şu şekilde gerçekleştirilmektedir:

·        Kredi türü: Yüzde 0.49 Faizli Taşıt Kredisi Kampanyası

·        Kredi faiz oranı: 0,49

·        Kullanılan kredi tutarı: 100 bin TL

·        Kredi vade sayısı: 36 ay

·        Kredi tahsis ücreti: 500 TL

·        Kredinin aylık geri ödeme tutarı: 3 bin 90 TL

·        Kredinin toplam geri ödeme tutarı: 111 bin 749 TL

Bu kampanya öncesinde kamu bankalarından kullanılan taşıt kredisine göre, banka müşterileri yerli üretime destek için düşük faiz oranlı kredi kullanarak toplamda 17 bin 861 TL tasarruf yapabilme imkanına sahip olmaktadır. Kampanyanın son katılım tarihi 31 Aralık 2019'dur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.