KOSGEB faizsiz kredi şartları nelerdir?
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından istihdamın arttırılması, üretimin desteklenmesi ve ulusal ve bölgesel düzeyde üretim ve girişimcilik faaliyetlerinin arttırılması adına çeşitli hibe ve faizsiz kredi destekleri sunulmaktadır.
Girişimcilik faaliyetlerinde bulunmak isteyen veya mevcut işlerini büyütmek isteyen kişiler için KOSGEB destek sunmaktadır.
KOSGEB tarafından işletmeler için 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sağlamaktadır. KOSGEB aynı zamanda ilk defa işletme kuracaklar için farklı oranlarda, gerekli şartları sağlamaları halinde geri ödemesiz kredi destekleri de sunmaktadır. Birçok kişinin merak ettiği KOSGEB destekleri gerekli şartları sağlayan tüm vatandaşlar için verilmektedir.
KOSGEB faizsiz kredi alma şartları:
· KOSGEB veritabanına üye olmak,
· KOSGEB beyannamesini doldurmak,
· Girişimcilik sertifikası almak ve eğitim kurslarını tamamlamak,
· Daha önce desteklerden yararlanmamış olmak,
· SGK veya vergi borçlarının bulunmaması,
· İş planının onaylanması,
· Tanımlı iş kolları üzerinde faaliyet göstermek,
· 18 yaşından büyük olmak.
Faizsiz kredi desteğinden yararlanmak için aranan temel şartlar arasında yer alır. Söz konusu şartları sağlayan herkes bu destekten yararlanabilir. Hakkınızda yapılacak olan araştırmaların olumlu çıkması ve iş planının KOSGEB destekleri kapsamında yer alıyor olması desteğin size sağlanması için gereken en temel şartlar arasında yer almaktadır.
KOSGEB Faizsiz Kredi Desteği Nasıl Alınır?
KOSGEB tarafından kendi içinde 14 farklı iş koluna ait program ile destek sağlar. Söz konusu desteklerin uygulandığı faaliyet alanlarına ve sektöre göre farklı oranda destekler ve proje şartları aranabilir. KOSGEB desteklerinden veya faizsiz kredi desteğinden yararlanmak için ilk olarak vatandaşların KOSGEB sertifikasına sahip olması gerekir. Girişimcilik eğitim sertifikası sahibi kişiler KOSGEB tarafından 100 bin TL’ye kadar sunulan faizsiz kredi desteğinden yararlanmaları mümkündür.
KOSGEB onaylı girişimcilik sertifikası alındıktan sonra KOSGEB veri tabanına kayıt olmak ve hazırlanan iş planı ile kuruma başvuru yapılması gerekir. İş planı onaylanan vatandaşların söz konusu destekten yararlanması mümkündür. Kurum tarafından verilen tüm destekler kamu bankaları aracılığıyla verilir. Bu nedenle bankaların sizden istediği şartları sağlamanız da gerekebilir.
KOSGEB Desteklerine Kimler Başvuru Yapabilir?
Girişimcilik hayali olan ve iş geliştirme fikirlerine sahip herkes KOSGEB’in desteklerinden yararlanabilir. İşyeri açma fikri olan kişiler için sektörlere göre değişmekle birlikte 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır. Çok sayıda sektörde destek sağlayan KOSGEB, proje kapsamında belirlenen faaliyet alanlarına göre farklı oranlarda destek sağlayabilir.
KOSGEB girişimciliği destekleme programlarının yanı sıra KOBİ finansmanları, işletme geliştirme, Ar – GE, İŞGEM programları ve daha birçok farklı başlık altında destek sağlar. Söz konusu destekleri almak için öncelikli şartlar arasında program kapsamında faaliyet gösteriyor olmak gerekir. Bu şartın sağlanmasının yanı sıra program kapsamında sizden istenecek diğer şartlar desteklerden yararlanmanız için en önemli unsurlar arasında yer alır.
KOSGEB Girişimcilik Desteği Oranları
KOSGEB tarafından başlatılan girişimciliği geliştirme destek programı kapsamında geleneksel girişimciler için 60 bin TL ileri girişimciler için 370 bin TL’ye kadar finansman desteği sağlanmaktadır. Genel ekonomiye orta ve küçük işletmelerin desteğinin arttırılması ve istihdamın desteklenmesi adına başlatılan destek programları vatandaşlar için önemli bir destek sağlar.
KOSGEB özellikle kadın ve engellilerin de üretime katılmaları adına birçok farklı destek sağlamaktadır. KOSGEB kadın girişimci desteği farklı özelliklerde sunulmaktadır. KOSGEB faizsiz kredi finansmanlarından yararlanmak için kurum tarafından istenen şartları sağlamanız tek başına yeterli olmaz. Aynı zamanda finansmanı verecek olan bankanın benzer şartlarının da sağlanması gerekir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.