2023-2023 Eğitim Öğretim Dönemi takvimi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz haftalarda yayımlandı. Açıklanan takvime göre yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Yaz tatilinin bitmesine ve okulların açılmasına 3 haftadan daha az bir süre kala vatandaşlar okullardaki tatil günleri ile ilgili soruların yanıtlarını araşturmaya koyuldu. Bazı Avrupa ülkelerinde devreye alınan uygulamanın Türkiye’de de uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.
Okulların açılmasına 3 haftadan az bir süre kala okullarda 4 gün eğitim, 3 gün tatil olup olmayacağı sorusu gündeme gelmeye başladı. Yeni eğitim ve öğretim yılında, Avrupa’da bazı ülkelerde uygulamaya alınan bu sistemin geçerli olup olmayacağı merak konusu oldu. Söz konusu uygulama birçok ailenin tepkisine neden olurken, uygulamanın pilot bölgelerde sürdürüldüğü biliniyor. Peki 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında okullarda Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri tatil mi olacak? İşte detaylar…
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
4 GÜN EĞİTİM, 3 GÜN TATİL SİSTEMİ
4 gün eğitim, 3 gün tatil uygulamasının Türkiye’de de devreye alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Okullarda 3 gün tatil olacağı iddiaları, Avrupa’da bazı ülkelerde çıkan haberler sonrası ülkemizde de gündem oldu. İngiltere’de normal şartlarda öğrenciler 5 gün okul, 2 gün tatil sistemiyle okula gidiyor. Ancak ülkede kararın alınması durumunda eğitim süreci haftalık 4 gün olacak. Peki benzer bir durum Türkiye’de de uygulanacak mı, MEB onay verecek mi?
Okullarda 4 gün eğitim, 3 gün tatil uygulamasına ilişkin tartışmalar gündeme gelmeye devam ederken, okulların yarısından fazlasında işten çıkarmaların gündemde olduğu bildirildi. Ülkede yapılan dernek açıklamasında, bu süreçte 630 okul yetkilisiyle görüşme sağlandığı, okulların yüzde 60’ının tasarruf amacıyla eğitim öğretim gün sayısını dörde indirilmesini desteklediği belirtildi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
VELİLER KARŞI ÇIKIYOR
Ancak söz konusu sisteme en sert tepkiler ise velilerden geliyor. Uygulamaya destek verenler, enerji fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle okullara yılda 500 bin pounda yakın yükler getirdiğini ifade ederken, veliler ise çocukların bu süreçte öğrenimlerinden olumsuz etkileneceklerini düşünüyor. Türkiye’de ise henüz bu konuda resmi bir adım bulunmuyor.