İnsan bedeninin bazı özelliklerini taklit etme yeteneği, robot teknolojisi için bir dönüm noktasıdır. İnsan bedeninin en karmaşık yanlarından bazılarını kopyalamak, robotların daha etkili ve daha geniş bir dizi uygulamada kullanılmasına olanak sağlayacaktır.
Nefes alan, terleyen ve titreyen robotlar, daha gerçekçi bir şekilde insan bedenini taklit etmek için geliştirilmiştir. Bu özellikler, özellikle tıp, spor bilimi ve kurtarma operasyonları gibi alanlarda kullanılabilir.
Nefes alan robotlar, nefes alma mekanizmasını taklit edebilir ve bu, solunum hastalıklarının tedavisinde veya bir hastanın solunum hızını ve derinliğini izlemek için imkan sağlayacaktır.
Terleyen robotlar, terleme mekanizmasını taklit eder ve bu, spor bilimi veya insan vücudunun aşırı ısınma durumlarına nasıl tepki verdiğini anlamak önemli unsur olacaktır.
Titreyen robotlar ise, insan vücudunun titreme mekanizmasını taklit eder ve bu da, özellikle Parkinson hastalığı gibi titreme ile ilişkili hastalıkların anlaşılması ve tedavisi için fikir verecektir.
Nefes Alan, Terleyen ve Titreyen Robot Geliştirildi!
Robot geliştirme faaliyetleri, dünyada hızlı bir şekilde devam ediyor. Robot geliştirmek için yapılan çalışmalarda önceleri çok basit modeller tasarlansa da son yıllarda neredeyse insandan ayırt edilemeyen robotlar tasarlandı. Bilim insanları son yaptıkları çalışmada nefes alabilen bir robot geliştirmeyi başardı. Bu robotun titreme ve terleme özelliği de bulunuyor.
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.