Dudakta uçuğu, ağız bölgesinde çoğunlukla dudaklarda veya ağız çevresinde görülen bir virüs kaynaklı enfeksiyondur. Genellikle herpes simpleks virüsü (HSV-1) tarafından neden olunan bir enfeksiyonun sonucudur.
HSV-1, vücuda genellikle enfekte bir kişiyle temas yoluyla veya paylaşılan nesneler aracılığıyla girer. Özellikle çocukluk döneminde bulaşabilir ve vücutta kalıcı olarak yerleşir. Virüsün tekrar aktive olması durumunda, dudakta uçuk oluşabilir.
Dudakta uçuğun belirtileri şunlar olabilir: Dudaklarda, ağız çevresinde veya burun kenarında su dolu kabarcıklar veya yaralar, Kaşıntı, yanma veya karıncalanma hissi, Kabarcıkların patlaması ve yaraların oluşması ve Yaraların kabuklaşması ve kurumasıdır.
Dudakta uçuğun neden olduğu yaralar genellikle 7 ila 10 gün içinde kendiliğinden iyileşir. Tedavi genellikle semptomların hafifletilmesi ve iyileşme sürecinin hızlandırılması üzerine odaklanır.
Uçuk, bilimsel adı herpes simplex olan virüsün deri yoluyla bulaşması sonucu gelişen bir enfeksiyondur. Ömür boyu tekrar edebildiği için küçük veya büyük dinlemeden herkes uçuk şikayeti yaşayabilir. Bağışıklık sistemini güçlü olan kişilerde herpes enfeksiyonu yani uçuk genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşir. Stres, Yorgunluk, Hormonal Sebepler... İşte Uzmandan En Hızlı Uçuk Tedavisi! Doğal Yöntemle Uçuk Nasıl Geçer?
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.