Cobitis strumicae, balıkçıllar (Cobitidae) familyasına ait bir tatlı su balığıdır ve genellikle "taş ısıran balık" ya da "taş sıyırıcı balık" olarak adlandırılır. Bu ismi, dişlerini kullanarak taş ve kayaların altında yaşayan küçük omurgasızları aramak için taşları ve kayaları ısırması nedeniyle alır. Genellikle küçük ve ince bir vücuda sahip olan bu balıklar, genellikle çamurlu veya kumlu dibe sahip denizlerde, akarsularda ve göllerde bulunur.
Cobitis strumicae balıklar geceleri aktif olup, gündüzleri kum veya çamurun içine gömülerek dinlenirler. İnsanlarla çok az etkileşimde bulunurlar. Tüm vahşi hayvanlar ve balıklar gibi, Cobitis strumicae'nin de rahatsız edildiğinde veya tehdit altında hissettiğinde kendini savunabileceğini unutmamak önemlidir.
Denizleri İstilacı Balıklar Geldi! O Şehirlerde Görenler Ürküyor!
İstilacı balık türlerinden biri olan taş ısıran balığı (Cobitis strumicae), Samsun’da ortaya çıktı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Özpiçak, bu balığın Karadeniz’de görülmesinin imkânsız olarak görüldüğünü belirtti. Ancak balığın Samsun’da ortaya çıktığını ifade etti.
Özpiçak, Samsun’da bulunan balık türleri hakkında açıklama yaptı. Yapılan araştırmalarda 21 farklı familyaya ait 55 tür olduğu açıklandı. Bu türlerin özelliklerinin bilimsel dergilerde yayımlandıktan sonra açıklanacağı ifade edildi. Bıyıklı balık olarak nitelendirilen yeni bir türün Samsun’da görüldüğünü belirtildi. Özpiçak, bu tür üzerindeki araştırmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.