Ülkemizde etkisini gösteren sıcak hava dalgası insanların günlük işlerini yapmasını etkilemeye başladı. Sıcaklıkların yanı sıra, artan nem oranı da vücut ısınının artmasına neden oluyor. Bu durum ilk olarak beyini etkiyor ve daha sonra hayati önem taşıyan organlarında etkilenmesine neden oluyor.
Sıcakların artmasıyla kişilerin terleme oranı da artıyor. Terleme ile vücut sıvı ve mineral kaybediyor. Bu da istenmeyen sağlık sorunlarının meydana gelmesinin en büyük nedenleri arasında yer alıyor. Uzmanlar, sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için günde en az 2 ile 2,5 litre su tüketiminin gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Ankara Kavruluyor! Termometreler Son 50 Yıldaki En Yüksek Sıcaklığı Gösterdi!
Ankara ve bazı ilçelerinde tarihinde görülmemiş sıcaklık seviyelerine ulaşıldı. Özellikle Keçiören, Altındağ, Sincan ve Çankaya'da termometreler 37-38 dereceyi gösterirken, Ankara genelinde ortalama sıcaklık 37 ile 39 derece arasında değişti. Bu tür yüksek sıcaklıkların, genellikle daha ılıman bir iklimi olan Ankara için alışılmadık olduğunu söyleyebiliriz.
Rekor sıcaklık sebebiyle şehirdeki yaşam da önemli ölçüde etkilendi. İnsanlar, sıcak havadan dolayı mümkün olduğunca dışarı çıkmamayı tercih etti ve bu da sokak ve caddelerdeki insan yoğunluğunun azalmasına neden oldu.
Bununla birlikte, dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için çeşitli önlemler aldı. Şemsiyeler, bu dönemde en çok tercih edilen güneşten koruma yöntemlerinden biri oldu.
Kızılay ve Ulus gibi iş merkezlerinde çalışanlar, hava tahminlerinin sıcaklık konusunda uyarıcı olması sebebiyle dışarı çıkmaktan kaçındıklarını ve bu durumun çarşıdaki hareketliliği azalttığını belirttiler.
Yetkililer, halka sıcak hava dalgalarında dikkatli olunması ve güneş çarpması gibi sağlık sorunlarından kaçınmak için gerekli önlemleri almaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Ayrıca, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların bu tür hava koşullarında daha fazla risk altında olduğu hatırlatılıyor. Peki sıcaklarda ne yapılmalı, sıvı kaybı ve mineral kaybı nasıl önlenir. İşte detaylar...
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.