Ankara'da Koronavirüste Herkesi Titreten O Gün Başladı! Bugünden İtibaren Herkes Büyük Risk Altında! Hastanelerde Yer Kalmayacak, Uzmanlar Açıkladı
Yayınlanma:
25 Eylül 2020 Cuma 19:29
Güncelleme:
25 Eylül 2020 Cuma 19:51
Ankara'da koronavirüste herkesi titreten, korku yayan o gün başladı. Bugünden yani 25 Eylül 2020 tarihinden itibaren herkes çok büyük risk altında olabilir. Uzmanlar, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaparken, özellikle Ankara halkının çok dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdiler ve o dikkat edilmesi gereken noktaları bir bir sıraladılar.
1 7
Koronavirüste yaklaşık olarak 36 - 40 günlük süre içerisinde oldukça zor bir süreden geçmekte olan Ankara ; bugün çok farklı bir tehlikeyle karşı karşıya. 25 Eylül 2020 tarihi itibarıyla uzman açıklamalarına göre 5 milyon nüfusa sahip Ankara çok büyük risk altında. İşte tüm detaylar...
Ankara'da koronavirüste herkesi titreten gün bugün. Tam 1 aydır, uzmanların sürekli olarak "gelecek... gelecek..." diyerek açıkladığı tarihe sonunda girildi. Ankara'nın 25 ilçesinde de; hastaneler bu vesileyle tıklım tıklım dolabilir. Bunun için uzmanlar çok önemli açıklamalar altına imza attılar.
2 7
Ankara'da bugün kış ayının etkileri ilk kez, hava sıcaklığının sert düşüşüyle birlikte görülmeye başlandı. Uzmanlar, uzunca zamandır kış aylarında grip sorununun, koronavirüsle karıştırılabileceği, hastanelerde yoğunluk oluşabileceği ve bununla birlikte bir kişinin aynı anda hem grip, hem de koronavirüs kapabileceği konusunda bilgilendirmeler yapıp, bu tarihi gösteriyordu. O tarih geldi... Eğer bunlara dikkat edilmezse; ölüm riski 2 katına çıkabilir.
3 7
Ocak - Nisan aylarında hastanelerden toplanan veriler ele alındığında, aynı anda hem gribe, hem de koronavirüse yakalanmanın ölüm oranını 2'ye çıkardığı ifade ediliyor. Ocak - Nisan ayı verilerine göre derlenen söz konusu açıklamada; sadece koronavirüsten ölüm oranı %23'ken, hem grip, hem koronavirüse yakalanan hastalarda ölüm oranı %43.
4 7
Uzmanlar, söz konusu yüksek oranların ağır risk grubu içerisinde olan kişiler için geçerli olduğunu belirtmesine rağmen, yetkililer eş zamanlı olarak hem gribe, hem de koronavirüse yakalanan kişilerin çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelebileceği konusunda uyarılar altına imza atıyor.
5 7
Sadece sorun bu değil. Aynı zamanda grip olan kişilerin, koronavirüs oldum zannetmesi de büyük bir risk taşıyor. Çünkü bu sebeple hastanelere akın akın gelecekleri, dolayısıyla koronavirüste yayılım riskinin artacağı düşünülüyor. Bunun için koronavirüs ve grip arasındaki farkların herkes tarafından bilinmesi ve ona göre hareket edilmesi zorunlu hale gelmiş durumda. Uzmanlar bu 2'si arasındaki farkları en ince detayına kadar anlattılar.
6 7
Uzm. Dr. Songül Özer tarafından açıklanan bilgilere göre; koronavirüs enfeksiyonunun başlangıcı da yine aynı şekilde nezle ve grip belirtileri gibidir. Yani ilk olarak kuru öksürük, ardından yüksek ateş ve boğaz ağrısı... Fakat koronavirüsün diğer enfeksiyonlara karşı farkı kısa süre içerisinde akciğere inmesi. Yani akciğere inmesinden dolayı da balgam yapması; bazı hastalarda da en önemlisi zatürreye sebep vermesi oluyor. Bunun yanı sıra...
7 7
En önemli fark, zatürre ve hastaneye yatış gerekliliği olarak dikkat çekiyor. Yani, her burnu akan kişi, her yüksek ateşi olan kişi veyahut her öksüren kişi koronavirüse yakalanmış anlamına gelmiyor. Özellikle balgam, tat ve koku kaybı koronavirüste en önemli etkenler oluyor. Bu noktada koronavirüs riski taşıdığını düşünen kişiler ALO SABİM hattını arayarak net bilgi sahibi olabilir. Sabim'e 184'den ulaşabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.