ORSİAD, salgının yeniden tırmaşına geçtiği şu dönemde, ihracatçı firmaların ‘mavi yakalı’ çalışanlarına aşıda öncelik tanınmasını talep etti. Başkan Levent Çamur, “Mavi yakalılar virüse yakalanınca üretimden ihracata tüm sistem aksıyor” dedi.
OSTİM, İvedik ve Sincan Organize Sanayi Bölgeleri’nde örgütlü OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, Türk ekonomisinin en önemli güç kaynaklarından biri olan ihracattaki önemli bir soruna dikkat çekti. Sanayi bölgelerinde ihracata dönük üretim yapan firmaların, salgının yeniden tırmanışa geçtiği şu günlerde aksamalar yaşadığını söyleyen Başkan Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü:
İhracat Başarısının Devam Etmesi İçin…
“Bilindiği üzere ülkemiz ekonomisini ayakta tutan en önemli aktörlerden biri ihracattır. Türk ihracatçısı salgın sürecinde dahi mücadelesinden vazgeçmemiş, tüm koşullarını zorlayarak üretime, ihracata devam etmiştir. Bu sayede Türkiye pandemiye rağmen ihracattaki başarısını sürdüren ülkelerden biri olmuştur. Ülkemiz ekonomisinin belkemiği olan ihracat bu denli önemli iken, ihracat yapan firmaların üretiminin önündeki engeller mutlaka bertaraf edilmelidir. Sadece Ankara’da değil ülke genelinde sanayi bölgelerinde bugün yaşanan sorunların başında, artan salgınla birlikte işgücünde yaşanan kayıplardır…”
Mavi Yakalıların Aşılanması Şart
ORSİAD Başkanı Levent Çamur, özellikle mavi yakalıların Coronavirüs’e yakalanmasıyla üretimden satışa tüm süreçlerde ciddi aksamalar meydana geldiğinin altını çizdi. Bir kişinin virüse yakalanmasıyla, yanındaki diğer temaslılarla birlikte iş gücünden koptuğunu kaydeden Başkan Çamur, “Bu da çarkların yavaşlamasına, özellikle ihracatçı firmalarda ihracatın sekteye uğramasına yol açmaktadır. Sanayiciler olarak bizim devletimizden beklentimiz, tamamına değilse bile ihracatta pazar payımızın yüksek olduğu ülkelere, yüksek oranda ihracat yapan firmalarda çalışan mavi yakalıların ivedilikle aşılanmasıdır. Covid nedeniyle zaten yara alan ülke ekonomisi, iharacat yapan firmaların üretimi durdurması halinde baş edilemez kayıplar yaşayacaktır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.