Düğün Mevsimi Açıldı! Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılmalı? İşte Düğün Rehberi
Yayınlanma:
03 Haziran 2021 Perşembe 14:50
Güncelleme:
03 Haziran 2021 Perşembe 15:01
Yaz aylarının gelmesi ve koronavirüs yasaklarının gevşetilmesiyle birlikte evlilik yoluna giren çiftler, düğün hazırlıklarına başlıyor. Düğünün maliyetli bir iş olması ve birçok konunun aynı anda düşünülmesi gerekliliği çiftleri çoğu zaman endişelendiriyor. Bütçenin ne tarafa daha çok ayrılması gerektiği ise çiftlerin akıllarında bulunan en önemli soru oluyor. Düğün organizasyonu nasıl yapılmalı? İşte, kapsamlı bir düğün rehberi…
1 3
Uzun zamandır düğünlere koronavirüs nedeniyle ara veren Türkiye, kademeli normalleşme ile birlikte yeniden düğünlere ev sahipliği yapmaya başlıyor. Evlilik arifesinde bulunan çiftlerin akıllarında ise değişen şartlarda nasıl bir düğün hazırlığı yapmalı sorusu yer alıyor. En mutlu günlerini planlayan çiftlerin endişeli olması oldukça olağan kabul ediliyor. Ancak doğru bir rehber ve hazırlıkla, düğün gününde hiçbir şeyi atlamadan yapılması mümkün.
2 3
Düğün Hazırlıkları Nelerden Oluşur?
Değişen şartlar düğün hazırlıklarına temizlik malzemeleri gibi biraz maddi ekleme yapsa da düğün organizasyonu yaparken temelde dikkat edilmesi gereken hususlar değişmedi. Birkaç püf noktanın önemsenmesiyle birlikte düğünlerin en güzel güne çevrilmesi hala mümkün. Düğünde mutlaka atlanmaması ve düşülmesi gereken bazı hususlar ise şöyle:
· Çiftler düğün hazırlıklarının sorunsuz geçmesi için öncelikli olarak ortalama bir bütçe belirler.
· Düğün temasına bütçe doğrultusunda karar vermek çok daha kolay olacaktır. Düğün teması belirlenir ve konsepte uygun bir fotoğrafçı seçilir.
· Düğünden sonrasının planlanması da en az düğün anı kadar önemlidir. Bu nedenle balayına gidilip gidilmeyeceğine karar verilir. Çünkü; erken rezervasyon her zaman daha ucuza gelecektir. Bu kapsamda balayı yeri, tarihi ve planlaması yapılır.
· Damatlık ve gelinlik için seçenekler gözden geçirilir, bütçeyi zorlamayacak olanlar arasında bir tercih yapılır.
· Düğünün yapılacağı mekan ziyaret edilir ve konsepte uygunluğu gözle görülür.
· Nikah şahitleri belirlenir ve düğün gününü duyuracak olan davetiyeler bastırılır.
· Düğünde kesilecek pasta ve ikram edilecek diğer ürünler seçilir.
· Nikah şekeri ya da günün anısına dağıtılacak olan nesne belirlenir.
· Düğün arabası belirlenir ve nerede süsletileceğine karar verilir. Bunun son ana bırakılması ise damadı ve ailesini telaşlandıracaktır. O yüzden önceden plan yapmakta fayda vardır.
· Gelin ve damada uygun kuaför salonları belirlenir ve günün planlaması kuaförlerle önceden yapılır.
· Bekarlığa veda partisi düzenleyecek olan çiftler, mekanlarını ve davetlilerini bütçeleri doğrultusunda önceden belirler.
· Davetli sayısı netleştirilir ve oturma planı çıkarılır.
· Koronavirüs ile gündelik hayata giren maske, kolonya veya dezenfektan gibi temizlik malzemeleri alınır.
3 3
Hazırlıklara Nereden Başlanmalı?
Düğün hazırlıklarına en az 1 yıl önce gibi bir süre içerisinde başlamak her adımın daha net görülmesini sağlayacaktır. Düğün hazırlıklarına elbette düğün tarihinden başlanır, ancak düğün mekanı ve diğer detaylar bütçe belirlemesinden sonra kararlaştırılır. Bu sayede gereksiz harcamalardan kaçınılmış olur. Son olarak belirlenen bütçenin ortalama yüzde 20 daha fazlası gidecektir. Bu nedenle çiftlerin bu ekstra tutara hazırlıklı olması gerekir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.