Ankara Kadın Sığınma Evleri Nerede? Kadın Sığınma Evlerine Başvuru Ve Kabul Şartları Nelerdir?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Her kadının hayatının bir döneminde mağduru olabileceği şiddet; fiziksel, cinsel, sosyolojik, ekonomik veya psikolojik olarak gerçekleştirilebiliyor. Şiddet mağduru kadınlara destek ise kadın sığınma evlerinden geliyor. Ankara kadın sığınma evleri nerede? Kadın sığınma evlerine başvuru ve kabul şartları nelerdir? Kadın sığınma evlerinde ne kadar süre kalınabiliyor? İşte, tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sıklıkla şiddet gören kadın mağdurları, kadın sığınma evlerinin kapısını mutlaka çalması yönünde uyarıyor. Hukuki süreçlerden toplumsal süreçlere kadar kadınlara her alanda destek olan kadın sığınma evleri, Türkiye’nin her noktasında bulunuyor.
Ankara Kadın Sığınma Evleri Nerede? Kadın sığınma evlerine müracaat etmek isteyen her türlü şiddet mağduru kadınlar, “Ankara kadın sığınma evleri nerede?” sorusuna yanıt arıyor. Ancak çoğu zaman bu soruları cevapsız kalıyor. Bunun temel nedeni kadınları korumaya yönelik oluşturulmuş şiddet önleme yasası oluşturuyor. Kadınların korunduğu yerin ifşa olması pek çok sorunu beraberinde getirirken, mağduriyetleri artırabiliyor. Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, şiddet mağdurları kadınların yanında durmak için Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’ne işaret ediyor. Altındağ ilçesi, Anafartalar mahallesi, Atatürk Bulvarı, Gençlik Parkı ve 14 taksim 18 numarada yer alan Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü, Ankara’da yaşayan ve şiddet gören tüm kadınlara kapısını açıyor. Mesai saatleri içerisinde (0312) 507 3760 numaradan ulaşabilecek olan Ankara Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü, mesai saatleri dışı için önemli olan o üç numaraya işaret ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, şiddet mağduru kadınları, anında “183 ALO Şiddet Hattı, 155 Polis İmdat veya 156 Jandarma” numaralarını araması yönünde uyarıyor.
Kadın Sığınma Evlerine Başvuru Ve Kabul Şartları Nelerdir?
Her ilde bulunan kadın sığınma evleri, şiddet gören mağdur kadınların “Kadın sığınma evlerine başvuru ve kabul şartları nelerdir?” sorusunun cevabını merak etmesine neden oluyor. Her ilde bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlükleri aracılığı ile kadın sığınma evlerinde kalma talebi oluşturulabiliyor. Öte yandan kadın sığınma evlerinde kalmak için aranan tek şart şiddet görmek oluyor. Bu şiddetin cinsel, ekonomik, psikolojik veya fiziksel olarak gerçekleşmiş olması bir şeyi değiştirmiyor. Her türlü şiddetin mağduru olan kadın, başvuru halinde kadın sığınma evine alınıyor.

Kadın Sığınma Evlerinde Ne Kadar Süre Kalınabiliyor?
Sığınma evlerine müracaat etmek isteyen kadınlar, “kadın sığınma evlerinde ne kadar süre kalınabiliyor?” sorusuna yanıt arıyor. Türkiye’de her kadın kesintisiz olarak 6 ay kadar kadın sığınma evlerinden yararlanabiliyor. Bu süre zarfında ilk hafta kadının dinlenmesine ayrılırken, ikinci haftadan itibaren kadının gelecekteki yaşamına yön vermesi için atılacak adımlar konuşuluyor. Kadın sığınma evleri, geçen 6 ay içerisinde topluma yeniden kazandırılmış ve bağımsız bir kimlik oluşturulmuş kadınlar oluşturmayı hedefliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.