Polonya Vizesi Nasıl Alınır 2022? Ankara Polonya Konsolosluğu Nerede, Nasıl Gidilir? Polonya Vize Başvuruları Açık mı, Ne Zaman Açılacak? Orta Avrupa ülkelerinden bir tanesi olan Polonya vizesi nasıl alınır 2021 son zamanların en merak edilen konularından bir tanesi oluyor. Özellik ile seyahat amacı ile insanların farklı ülkeye gitmek istedikleri zaman öne çıkan ülkelerden bir tanesi olan Polonya hakkında birçok detay merak edilmektedir.
Polonya vizesi nasıl alınır 2022, Ankara Polonya konsolosluğu nerede, nasıl gidilir, Polonya vize başvurular açık mı, ne zaman açılacak gibi birçok soru yanıtlarını aramaya devam ediyor. Sizler için Polonya vizeleri ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtlarını araştırdık. İşte, Polonya vizesi almak isteyen herkesin tüm merak ettikleri…
Polonya vizesi nasıl alınır 2022?
Polonya vizesi nasıl alınır son zamanların en merak edilen konularından bir tanesi oldu. Polonya vizesi almak için başvuru yapılması gerekir. 90 günün üzerine çıkmayan ziyaretler için C Tipi Vize olarak bilinen Polonya Schengen Vizesi başvurularını yapmak gerekir. Fakat 90 günün üzerinde olacak ziyaretler için Polonya D Tipi Vizesi başvurularının yapılması gerekir. Konsolosluklar ya da Polonya Ankara Büyükelçilikleri üzerinden yapılmaktadır.
Polonya vizesi nasıl alınır kısmının yanı sıra başvuruların 15 gün sürdüğünü, fakat bazı durumlarda 30 güne kadar çıkabileceğini göz önüne alarak hareket etmek gerekir. Başvuru yapmadan önce iyi bir seyahat planlaması yapmak ve uzaman gibi durumları gözler önüne almak gerekir.
Polonya vizesi başvuru evrakları neler?
Polonya vizesi nasıl alınır yanı sıra Polonya vizesi için gerekli evraklar merak edilmektedir. Vize alabilmek için hazırlanması gerekli olan evraklar;
1. Seyahat bitiminden üç ay sonra da geçerli olan pasaport
2. Son üç yıl içerisine alınan Schengen vizelerinin fotokopileri
3. Polonya vize başvuru formu
4. Vize talep dilekçesi
5. Nüfus cüzdanı fotokopisi
6. 2 adet 35*45 mm boyutunda biometrik fotoğraf
7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri
8. Finans durumları gösteren gerekli belgeler
9. Seyahat belgeleri
10. Konaklamak için rezervasyon, seyahat sağlık sigortası (30 bin EUR teminatlı)
11. Evlilerin evlilik cüzdanı
12. Çalışanların vize talep dilekçeleri ile izin belgeleri gibi gerekli evraklar
13. İşverenlerden şirketlerinin ticari sicil gazeteleri, vergi levhaları gibi gerekli evraklar
14. Emeklilerden emekli olduklarını gösteren belgeler, emeklilik kartları gibi evraklar
15. Ev hanımı ve çalışmayanların varsa araçlarına ait ruhsat, tapu gibi masraflarını karşılayabileceklerini gösteren belgeler
16. Öğrencilerden öğrenci belgesi, sponsor olanların maddi gelir evrakları gibi masraflarını karşılayabileceklerini gösteren belgeler
17. Çiftçiler için ziraat odasından alınan çiftçi belgesi
18. Avukat, doktor, eczacı, diş hekimi, mühendislerin meslekleri ile ilgili odalara olan kayıtları gibi gerekli evrakları ve davetiyeleri
19. Kültürel ve sportif alanlarda vize alacakların organizasyonu düzenlemiş kişilerden alacakları davetiye
20. Transit vize alacak kişilerin asıl gidilecek olan ülke vizesi ya da oturum izinleri, uçak biletleri ya da otel rezervasyonları hazırlanarak başvuru yapmak gerekir.
Polonya da Schengen bölgelerine dahil edilmesinden dolayı biyometri işlemleri vize başvurusu ile yapılması zorunlu işlemlerden bir tanesidir. Randevu alınarak yapılma zorunluluğu öne çıkmaktadır. Randevu alınarak başvuru formunun doldurulması talep edilen evrakların hazırlanması ardından randevu gününde tüm evraklar teslim edilerek biyometri işlemleri yapılarak süreç tamamlanır.
Devamı İçin Diğer Sayfaya geçiniz>>>>>
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.