Hangi Sıklıkla Banyo Yapılmalıdır? Peygamberimiz Kaç Günde Bir Banyo Yapardı? Hangi Vakitlerde Banyo Yapılmaz?

Duş almanın hangi sıklıkla yapıldığı kişilerin temizlikleri üzerinde belirleyici oluyor. Öte yandan İslamiyet inancına göre bazı vakitlerde banyo yapmak tavsiye edilmezken, banyoda mutlaka yapılması gereken sünnet davranışlar bulunuyor. Peki, hangi sıklıkla banyo yapılmalıdır? Peygamberimiz kaç günde bir banyo yapardı? Hangi vakitlerde banyo yapılmaz? İşte, detaylar…
Detaylar diğer sayfada!

Temizliğin en önemli adımlarından birisi olan banyo, belirli sıklıkla yapılması halinde kişilerin tam temizliğe erişmesini sağlıyor. Peki, hangi sıklıkla banyo yapılmalıdır? Kötü kokuya neden olacak bakterilerden kurtulmak için uzmanlar, yaz aylarında her gün, kış aylarında ise iki günde veya üç günde bir duş almayı öneriyor. Ancak, özellikle boyalı saçların sık sık yıkanması, saçta çeşitli yıpranmalara neden olması her gün duş olmayı zorlaştırabiliyor. Konuyla ilgili saç uzmanları ise, her gün duş alan kişileri, saçlarını her gün yıkamaması konusunda uyarıyor. Özellikle yaz aylarında her gün duş alınması kaçınılmazken, kişilerin saçlarını yine de haftada 2 ya da 3 kez yıkaması sağlıklı bir saç elde etmek için, sıklıkla tavsiye ediliyor.
Detaylar diğer sayfada!
Detaylar diğer sayfada!

Temizliğin imandan geldiği İslamiyet dininde banyo önemli bir rol oynuyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in bazı Hadis-i Şerif’leri ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan sureler Müslümanların ne sıklıkla banyo yapması gerektiğini hatırlatıyor. Peki, peygamberimiz kaç günde bir banyo yapardı? İslamiyet inancında banyo veya hamama, Allah’ın huzuruna temiz çıkmak gibi temiz bir niyet ile girmek büyük önem taşıyor. Bu konuyla ilgili açıklamalar içeren Cuma suresinin 9. Ayeti de; “Her müslümanın yedi günde bir, başını ve vücudunu yıkaması Allah’ın onun üzerinde bir hakkıdır” şeklinde buyuruyor. Öte yandan banyoya, Euzu Besmele çekerek ve sol ayakla girmek, banyo yapmadan önce dişlerin temizlenmesi, konuşulmaması ve suyun gerekenden fazla kullanılmaması ve banyodan temizlenmiş bir şekilde sağ ayak ile çıkılması İslamiyet dinine göre sünnet olan davranışlar arasında yer alıyor.
Detaylar diğer sayfada!
Detaylar diğer sayfada!

İslamiyet inancında var olduğuna inanılan bazı görünmez varlıklar nedeniyle günün belli dilimlerinde banyo yapılmaması öneriliyor. Peki, hangi vakitlerde banyo yapılmaz? Din ile ilgilenen alimler, özellikle cuma günü duş almanın sünnet olduğunu hatırlatırken; akşama yakın, akşam ve yatsı arası banyo yapılmasının zaruretin dışında uygun olmayacağını dile getiriyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.