Arslanhane Camii de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Girdi!

Arslanhane Camii de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Girdi!
Ankara'nın tarihi zenginliği Arslanhane Camii, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edildi. 13. yüzyılda inşa edilen bu eşsiz yapı, Anadolu Selçuklu mimarisinin öne çıkan örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Başkent Ankara'nın tarihi zenginlikleri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yerlerini almaya devam ediyor. Arslanhane Camii, Türkiye'nin öne çıkan ahşap tavanlı ve destekli camileri arasında, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilen son yapı oldu.

Riyad, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen UNESCO Dünya Mirası Komitesi'nin 45. Genişleme Toplantısı'nda, Ankara Ticaret Odası (ATO) heyeti bu büyük başarıyı kutladı. Toplantıda alınan kararla, Ankara'nın ikinci kültür mirası olarak Arslanhane Camii listeye eklendi.

Ankara'nın Kültür Mirası UNESCO Listesinde!

ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin dünya çapında tanındığını ve Başkent'in bu değerleriyle uluslararası arenada yer bulduğunu ifade etti. Arslanhane Camii'nin UNESCO listesine girişi, Ankara'nın yüzlerce yıl öncesinden günümüze dek süregelen kültürel mirasının uluslararası arenada tanındığının bir göstergesi oldu.

Başkan Baran, Başkent’in bu önemli başarısının Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın etkin çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a teşekkürlerini iletti.

Arslanhane Camii Dünya Mirası Olarak Kabul Edildi

13. yüzyılda inşa edilen Arslanhane Camii, Anadolu Selçuklu mimarisinin öne çıkan örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Cami, ahşap sütunları, alçı mihrabı ve özellikle bindirme tekniğiyle yapılmış tavanıyla biliniyor.

ATO ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğiyle Riyad'da düzenlenen resepsiyonla, Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmesi de kutlandı. Resepsiyonda, Gordion Kazı Başkanı Charles Brian Rose'un sunumuyla kazı çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bu son gelişme, Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin uluslararası alanda daha geniş bir tanınırlık kazandığının bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Başkentin tarihine ve kültürüne sahip çıkma çabaları, uluslararası platformlarda takdirle karşılanmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.