Ülke Tarihinde Rekor Boşanma Davası! Tam Tamına 1 Milyar Dolar Tazminat Ödeyecek! Duyanlar Şaştı Kaldı...

Ülke Tarihinde Rekor Boşanma Davası! Tam Tamına 1 Milyar Dolar Tazminat Ödeyecek! Duyanlar Şaştı Kaldı...
Güney Kore tarihinin en büyük nafaka kararı: SK Group'un Başkanı Chey Tae-won, eski eşi Roh So-young'a 1 milyar dolar ödemeye mahkum edildi. Boşanma, ülkenin ekonomi ve sosyal hayatında büyük yankı uyandırdı.

Güney Kore'de dikkatleri üzerine çeken bir boşanma davası sonuçlandı. Ülkenin önde gelen iş insanlarından Chey Tae-won ile eski Devlet Başkanı Roh Tae-wu'nun kızı Roh So-young arasındaki evlilik, yaklaşık 1 milyar dolarlık rekor bir tazminatla sona erdi. 1988 yılında evlenen ve üç çocuk sahibi olan çiftin boşanma davası, Chey'in evlilik dışı bir çocuğunun ortaya çıkmasıyla başlamıştı.

Yonhap'ın haberine göre, mahkeme Chey'e, Roh'a nafaka olarak 1,45 milyon dolar ve mal paylaşımı kapsamında ekstra olarak yaklaşık 1 milyar dolar ödeme yapmasını hükmetti. Bu karar, Güney Kore tarihinin en büyük mal paylaşımı olarak kayıtlara geçti. Roh, davada Chey'in SK Group'taki hisselerinin yarısını talep etmiş, bu durum kararın boyutunu artırmıştı.

SK Group, telekom, kimya ve enerji sektörlerindeki faaliyetleriyle biliniyor ve dünya çapında önemli yarı iletken üreticileri arasında yer alıyor. Mahkeme kararının ardından SK Group hisseleri borsada yüzde 9 değer kazanarak, yatırımcıların ve piyasanın bu duruma nasıl tepki verdiğini gösterdi. Bu dava, Güney Kore'nin ekonomik ve sosyal yapısında önemli bir dönüm noktası oluşturuyor ve benzeri görülmemiş bir boşanma anlaşmasıyla tarihe geçiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.