Esra Ezmeci’den Sultanahmet Camii’nde Başörtülü Poz! Eleştirilere Sert Tepki Verdi! İşte Detaylar...

Esra Ezmeci’den Sultanahmet Camii’nde Başörtülü Poz! Eleştirilere Sert Tepki Verdi! İşte Detaylar...
Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, kandil gecesinde Sultanahmet Camii’ni ziyaret edip başörtülü pozlarını sosyal medyada paylaştı. Gelen eleştiriler üzerine ünlü psikolog, makyaj ve kıyafet yorumlarına tepki gösterdi.

Sosyal medyada yaptığı açık sözlü paylaşımlar ve cinsellik konusundaki cesur yanıtlarıyla tanınan Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, bu kez inanç temalı bir paylaşımıyla gündeme geldi. Kandil gecesi Sultanahmet Camii’ne giden ve dua eden Ezmeci, başörtülü pozlarını Instagram hesabında takipçileriyle paylaştı. Ezmeci, paylaşımının altına, “Bugün de hepiniz için dualarımızı ettim. İnanç insana en iyi gelen şeydir. Bugün neye inanır ve isterseniz, Allah size o niyetlerin kapısını açsın.” notunu ekleyerek takipçilerine manevi bir mesaj verdi.

1

Ancak Ezmeci’nin bu paylaşımı, kısa süre içinde bazı takipçilerinin eleştirilerine hedef oldu. Özellikle makyajı ve kıyafeti üzerinden yapılan yorumlar ünlü psikoloğu rahatsız etti. Bazı kullanıcılar, Ezmeci’nin dini bir mekânda ve kandil gecesinde yaptığı paylaşımla örtüşmeyen bir makyaj ve kıyafet tercihi yaptığına dair eleştirilerde bulundu. Gelen tepkiler karşısında sessiz kalamayan Ezmeci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla eleştirilere sert yanıt verdi.

"Müslüman Bir Ülkede Dua Etmek Neden Tuhaf Karşılanıyor?"

Eleştirilerin ardından paylaşımının altına uzun bir açıklama yazan Esra Ezmeci, “Arkadaşlar, şunu hepinize sormak istiyorum; Müslüman bir ülkede bir Müslüman olarak, bu kadar özel bir kandil gününde camiye gidip dua etmek ve bunun çok güzel bir şey olduğunu göstermek neden tuhaf, ayıp karşılanır? Ya da gizlenmesi gereken bir durum olarak gözükür? Neden iyi şeyleri göstermemek gerekiyor ya da örnek olmamak?” ifadelerini kullandı. Ezmeci’nin bu açıklaması, sosyal medya kullanıcıları arasında geniş yankı uyandırdı.

67868

Bir kısım takipçi, Ezmeci’ye destek vererek “İnancını göstermekten korkma” ve “Dua etmek her zaman güzeldir” şeklinde yorumlar yaparken, bazıları ise Ezmeci’nin bu tarz paylaşımlarının sosyal medya üzerinden yapılmasının uygun olmadığını savundu. Ezmeci, bu tepkilere rağmen inançla ilgili olumlu mesajlarını sürdürmeye devam ettiğini belirterek, kandil gecesinin manevi atmosferini takipçileriyle paylaşmaya devam etti.

Esra Ezmeci’nin Sosyal Medya Tavrı

Esra Ezmeci, sosyal medyada kendisine yöneltilen sorulara verdiği açık ve samimi yanıtlarla tanınan bir isim. Özellikle cinsellik, ilişkiler ve psikoloji konularında yaptığı açıklamalar, zaman zaman gündem olurken, inançla ilgili bu paylaşımı da büyük bir tartışma başlattı. Ezmeci, sosyal medyada aldığı olumsuz yorumlara karşı genellikle sert tepkiler vermekten çekinmeyen bir tavır sergiliyor.

Bu son olayda da Ezmeci, eleştirilere karşı duruşunu bozmayarak, inancını özgürce ifade ettiğini ve bu tarz paylaşımların insanların psikolojik sağlığına olumlu etkisi olduğunu savundu. Ünlü psikolog, takipçilerine hitaben yaptığı açıklamada, “Dua etmek insanın ruhuna iyi gelir. Benim bu paylaşımım da birçok kişiye umut olabiliyorsa ne mutlu bana” diyerek, inancın insanlar üzerindeki iyileştirici gücüne vurgu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.