ROMANTİK BALENİN BAŞYAPITLARINDAN GISELLE ANKARA OPERA SAHNESİ’NDE

ROMANTİK BALENİN BAŞYAPITLARINDAN GISELLE ANKARA OPERA SAHNESİ’NDE
Konusu büyük Alman şairi Heinrich Heine’nin “Almanya Üzerine” adlı kitabında anlattığı Williler Efsanesi’nden alınan Giselle; 9 Şubat akşamı Opera Sahnesi’nde.

İlk kez 28 Haziran 1841’de Paris'te, Ballet du Théâtre de l’Académie Royale de Musique’de oynanan, dans etmeyi çok seven Giselle; kırılgan, hassas bir köy kızıdır. Ancak kalbi hasta olan güzel Giselle, Loys olarak kendini tanıtan ve aslında bir Kont olan Albrecht’e aşık olur.

Dramatik konular ekseninde geçen Giselle ; gerek koreografide gerekse görsellikle seçilen estetik dil sayesinde, romantik balenin baş yapıtlarından biri haline gelmiştir.

J.Coralli ve J.Perrot’un koreografisini üstlendiği eserde; sahneye koyan Zeynep Sunal Öngün , dekor Adnan Öngün, kostüm Gazal Erten ve ışık Fuat Gök imzası taşırken; orkestrayı Bujor Hoinic yönetiyor.

9 Şubat 2019 saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde sahnelenecek olan eserde; başrollerde Giselle; Özge Başaran, Mine İzgi,Sultan Menteşe, Albrecht; Eren Keleş, İlhan Durgut , Myrtha; Özge Onat, Cansın İravul , Gizem Tuncel, Berthe; Ömür Uyanık, Hilarion; Uluç Aytan , Umutcan Arzuman dönüşümlü olarak sahne alıyor.

GISELLE (BALE/ 2 PERDE )

Orkestra Şefi(Bujor Hoinic), Koreografi (J.Coralli-J.Perrot) , Sahneye Koyan( Zeynep Sunal Öngün), Dekor(Adnan Öngün), Kostüm(Gazal Erten), Işık (Fuat Gök)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.